tirsdag 20. desember 2011

Rørleggerne er ferdige!

I dag ble oppgavene til rørleggerne avsluttet både på badet, vaskerom og med utevannet! Det gjenstår jo fortsatt en hel del å gjøre for at både vaskerom og bad er helt klart, men nå er det opp til oss hva vi rekker med og orker rett oppunder jul. Så det kommer noen bilder av begge rom uten at noen av de er ferdige....

Vaskemaskin blir installert i kveld og fryseren blir også midlertidig satt inn på vaskerommet. Da er alt i hus og ikke ute i boden - deilig!!! Resten av innredningen på vaskerommet tar vi siden, det viktigste er nå å slippe å gå ut og over gårdsplassen i all slags vær for å vaske tøyet.
På badet skal badekaret bygges inn og deretter skal det også flislegges og servantskapet skal ha en runde med klarlakk for vannsprut samt at det skal tilpasses noen skuffer, et speil skal monteres inn og noen spotlights i toppen og et par kontakter skal settes inn i det også. Vi har ikke kjøpt noe av f.eks. dorullholder, håndklestang eller slikt da vi ville vente for å se akkurat hva vi vil ha inn der og om det blir veggmontert eller frittstående papirholder... Tenker vi gjør som til gjestebadet, nemlig bestiller via Jet Carrier fra USA hvor de har et stort utvalg av slikt utstyr i nettopp antikk bronse. Hyggelige priser er det også, selv med frakt og moms og gebyrer for tollbehandling. Jet Carrier tar hånd om alt fra bestilling til du kan hente det ut i Norge og du betaler kun en gang hele summen for alt sammen! Behagelig med andre ord og det liker vi!!!


Badekararmatur er fra Rubinor og i antikk bronse

Badekaret er Subway 90x190 fra Villeroy & Boch

Dusjen er fra FM Mattsson
Dusjen er ikke synlig før du går mot nisjen og derfor har vi valgt i første hånd et oppsett i krom,
men det blir nok byttet ut med et i antikk bronse bare vi finner ett som vi liker både pris og utseende på

Toalettet ble i serien Hommage fra Villeroy & Boch. En nostalgisk modell men likevel med moderne finesser som f.eks. lukkedemping. Vi lurte på en modell med vegghengt sisterne men ble frarådet av flere som har dette, da det kondenserer en hel del.

Servantskapet er fortsatt "work in progress"...
Armaturen til servanten er fra Rubinor i antikk bronse, helt lik den vi har på gjestebadet

Overdelen står foreløpig ute på gangen i påvente av litt ombygging og klarlakk

Dessuten skal jeg nå skrubbe ned hele badet først for deretter å bruke et polerende vaskemiddel etterpå for glans. Ble anbefalt å vente til rørarbeid var klart, da det lett blir både skitt og fett etter slikt arbeide. Rullesteinene på gulvet inne i dusjnisjen skal settes inn med en spesialvæske som gjør dem blankere - slik at de nesten ser konstant våte ut og får det flotte fargespillet det faktisk er i våt stein!

Taklamper ble funnet og handlet i går etter MYE sjekking på nett og i butikker. Christiania Belysning her i Halden hadde faktisk 2 stk av de vi ville ha på lager!!! Så noe går da vår vei også :-)

Nå ropes det fra underetasjen etter hjelp til å sette på plass vaskemaskinen! Må stikke, men passer på å ønske dere alle noen gode dager frem til den store dagen!

Stress minst mulig, julen skal være koselig og en tid for ro og hygge med nære og kjære. Om det ikke er skurt tak og vegger så koser folk seg i hyggelig lag uansett! Og det er bare en selv som vet at det og det ikke er gjort! Det å gi oss selv dårlig samvittighet for alt vi ikke har fått gjort, er vi jenter/kvinner jammen gode på. Mindre gode er vi på å være stolte av ALT det vi faktisk har fått utrettet!

Så klapp deg på skulderen og ros deg for alt som er gjort og NYT det!


STOOOOR førjulsklem Tone2 kommentarer:

 1. Takk for kloke ord på slutten her; det hjalp veldig å lese :o)
  Så deilig å ha kommet så langt med bad og vaskerom; og så fint som det blir! Veldig fine baderomsmøbler - det viser at det er gjennomtenkte valg dere har gjort.
  Lykke til videre; og god juleinnspurt :o)

  klem Mona

  SvarSlett
 2. Skal bli spennende å se det ferdig. Vi har også en gammel skjenk her som vi skal omgjøre til baderomsmøbel. Foreløpig står den på altanen og der har den stått en stund. Har ikke funnet ut av hvilken vaske vi skal gå for ennå.

  Juleklem fra Kari

  SvarSlett