torsdag 15. desember 2011

Julekos på kjøkkenet

I dag har min svigerinne og jeg kost oss skikkelig på kjøkkenet med å lage en stor mengde brente mandler! Det ble skravlet, drukket kaffe, veid og målt opp og rørt i panna til den store gullmedaljen! En ordentlig kosedag med andre ord! Tiden rant i vei fryktelig fort, som det som regel gjør når man koser seg i trivelig selskap.

Her er min del av alt sammen. Fikk det over på disse skjønne glasskrukkene
og har en skål stående framme på bordet med en god porsjon også.
Tror jeg må finne noe rødt bånd og knyte rundt disse krukkene for å gi dem et skikkelig julepreg. Har vel noe liggende i en av jule-eskene som står inne i stua...

"Kokkelering"Det er første gang jeg har gjort dette på egenhånd og må vel innrømme at enkelte "runder" ble skikkelig "brente" mandler :-) Men smaker godt med selvgjort uansett. Min svigerinne fikk med seg en like stor andel hjem og jeg tror ikke det lasset heller blir så gammelt...

Oppskriften vi fulgte er 200 gram mandler, 2 dl sukker og 1 dl vann. Har også nå lært at vi må spre hver porsjon bedre på bakepapiret :-) Det ble noen store "klumper" som det måtte hårdhendt brekking på for å få delt opp. Men ble en del "knekk" igjen og den er allerede borte. Litt søtmunn kan man kanskje si!

Et skår i gleden over denne koselige dagen er at rørgutta glimret med sitt FRAVÆR!!!! Ikke et knyst på telefon heller om at de ikke kom!
Hva skal man egentlig si til slikt?
Er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet!!!!

Ønsker alle en fredelig og fin torsdagskveld!Klem Tone2 kommentarer:

  1. Brente mandler er jo så godt :) Ønsker deg en flott dag. Klem Tone

    SvarSlett
  2. Kjempekoselig! Takk for at du delte! :)

    SvarSlett