onsdag 28. desember 2011

Gammel juletrepynt

Har vært så heldig å arve en del av juletrepynten etter min farmor og farfar og der gikk det meste i sølv med snø på. Små og store kongler, bjeller og kuler samt noen fugler og garnnisser og disse må jeg selvsagt ha frem til jul.Fuglene og garnnisse ble plassert i furukvistene jeg har inne på kjøkkenet i et lite spann. I fjor hadde jeg einerkvister men de dryssa så veldig at jeg valgte furu i år.

Formen er på oppadgående nå endelig, men tar det rolig for å ikke få enda en runde med den hersens forkjølelsen som herjer nå om dagen. Seiglivet er den så absolutt!

Tenker på alle i Norge som er rammet av de siste dagers harde vind. Både av materielle skader, isolasjon og strømbrudd. Det er lite å stille opp mot slike naturkrefter og man kan vel kun prise seg lykkelig at ikke det slo så hardt her i Østfold. Noen veltede trær har vi jo sett ute i skogen vår, men taket ligger fortsatt på og ingen ting er blåst vekk eller har blitt ødelagt. Håper at alle berørte kan få en rolig fortsettelse av romjulen og et noenlund vindstille nytt år!

Har besøkt mange blogger de siste dagene og virkelig kost meg med nydelige bilder av vakkert dekkede bord, nydelige julepyntede hjem og ikke minst gleden man uttrykker over noen rolige dager i lag med nære og kjære på et litt lavere gir enn vanlig. Vi trenger alle noen pauser i den ellers så travle hverdagen de aller fleste har, det er slik man lader seg opp til å møte hverdagens kav og mas igjen!

Ønsker dere alle en fortsatt fredlig og god romjul på lavgir og "lading"!


Romjulsklem fra Tone

3 kommentarer:

 1. Æsj har du også vært syk i julen:( Takk fo koselig kommentar! Du har en flott blogg!!!

  SvarSlett
 2. Så koselig å arve slik gammel og flott juletrepynt!!
  Her stormer det som værst nå, og greiner, julekranser fyker forbi:-) Heldigvis ikke verre enn det. Nyhetsbildene som viser hvordan enkelte har det nå, er skremmende.
  Fortsatt god bedring til deg og en fin romjul ønskes fra Hjørdis:-)

  SvarSlett
 3. Så fin julepynt du har arvet! Jeg gjenkjenner mange ting fra mormors juletre, og det bringer koselige barndomsminner tilbake :o)
  God bedring til deg, og riktig godt nytt år!

  klem Mona

  SvarSlett