onsdag 26. oktober 2011

Går jeg igjen i barndommen mon tro...?

Husker veldig godt opplevelsen fra barndommen
– klare og fine vinterdager, der vi suste av sted på rattkjelken.


Sprutende gnistregn under meiene og de tøffeste kjørte fortest …
Og den tøffeste var som oftest MEG :-)
Min rattkjelke (tror den var etter pappas barneår) var lynrask og i et øyeblikk av race-vanvidd malte jeg den sort og ORANGE annenhver planke! Skikkelig rallyfarger på 70-tallet må du vite!

Denne er nå borte - lurer på om noen har "arvet" den. Har uten hell sett litt på loppiser og slikt etter en som er hel og ordentlig gammel - med tannstagstyring (ikke wire) og som ser solid nok ut til å tåle flere turer under vinteren..
Så på lørdag fant jeg en på FINN!!!! Ropte av full hals på mannen som måtte komme og se på bilde! Kan jeg dra til Kolbotn og hente denne?" spurte jeg sånn litt forsiktig... Og jada, det var han helt med på! Den kan vi ha mye moro med vi to mente han også!Kjekt med en mann som deler min barnslighet...
Vel, så er det altså kommet en rattkjelke til gards - en riktig gammel og fin en. Nå skal den behandles litt med ovatrol i treverk og så får meiene, rattstamme og rammeverk få litt stell og bli pusset sånn at denne blir minst like rask som min gamle! Men å male den svart og orange, NEI, det kommer IKKE på frågan :-)

Nå kan det gjerne komme snø, tøvær og så fryse på så det blir skikkelig isete ute på veiene her. Kommunen hverken brøyter eller strør så ofte her oppe heldigvis. Da får naboene se opp, for da kommer det gale ekteparet fra småbruket innerst i veien i full fart, skrålende av full hals på sin gamle, gode rattkjelke!


Hmmm, kanskje vi burde utstyre den med et lys framover og et rødt et bak... Ææææh, får ta på oss noen "gule vester" så ser de oss om de ikke hører oss først - ha ha

Barndomsminner er herlige, ikke sant dere?
Ei herlig eldre dame; Anne Marie Nystad fra Norddal bruker kjelken til butikken (link til video-klipp)
Klippet er fra 2000, men denne dama var fortsatt i farta med sin rattkjelke i oktober 2010 og da var hun OVER 80 år - så jeg har tydeligvis mange år igjen å kose meg med min, ehhh rettelse: vår er den visst nå :-)

Kommer helt sikkert med bilder fra akingen utover vinteren, det er jo spådd en skikkelig vinter igjen i år!

Ønsker alle en riktig fin onsdag!


Klem Tone2 kommentarer:

 1. Her blir det full fart skjønner jeg!!!
  Har faktisk to rattkjelker....en som jeg bruker til pynt og en som ungene har frest nedover bakkene med :o)

  SvarSlett
 2. Helt herlig,Tone!!
  Hadde rattkjelker vi også, sparkstøtting,akebrett ble også flittig brukt.. :)) og selvfølgelig så ble det mye ski-gåing. Ute hele dagen, kom med røde eplekinn..iskalde som bare det.. :) men mye MORRO det hadde vi!! og heldigvis for mange av oss så har barnslighet ingen alder.. :))))

  ønsker deg en fin kveld!
  klem fra Heidi:)

  SvarSlett