tirsdag 21. desember 2010

Snøvær, glatte veier og julestressede mennesker


Mellom klokka 12 og 17 onsdag er det 15 prosent større risiko for kollisjoner enn andre dager i året, ifølge DnB NOR Skadeforsikring.
– Stress ned og tilpass farten til juletrafikken, sier skadedirektør Anne Stine Mollestad i forsikringsselskapet.
Seks av ti ulykker i juleinnspurten skjer i byene, ifølge statistikk basert på skademeldinger.
De hyppigste ulykkesårsakene er rygging og påkjørsel bakfra. Dessuten blir det meldt inn mange skader på parkerte biler.

Ovenstående er klippet fra nettet, men jeg kan skrive under på at det kan lønne seg å ta det veldig pent ute på veiene, i hvertfall her på Østlandet. Har akkurat kommet hjem fra en tur til Strömstad og det lå ikke mindre enn 3 biler i grøfta på veien til og fra. Har også hatt den tvilsomme gleden av å overvære litt vel mange som nok er for stresset egentlig om dagen ute i trafikken, de glemmer å blinke, kjører rett ut fra parkeringsplasser, kommer mot kjøreretning, rygger på andre biler osv. osv. Tenk noe så surt som å komme ut fra butikken med handlevogna full og lommeboka tom og finne bilen med den bulken! Legger en kraftig demper på julestemningen hos de aller fleste vil jeg tro... Stress ned og la ting ta den tid det tar, det blir jul uansett :-)Jeg skal i hvert fall ikke ut i trafikken i morgen, har handlet klart og skal kun en liten tur til frisør på lille julaften ellers har jeg tenkt å holde meg oppe i skogkanten her hjemme og bare kose meg *smiler*. Nå snør det godt ute og kanskje det blir skiføre sånn at vi kan ta noen lange deilige turer i marka rundt oss. Det er i hvert fall skikkelig julekortstemning utenfor nå, ehhhhh, dvs. min mann er ikke helt i stemning der han står ute på gården i minus 12 og sliter med å få lagt kjetting på traktoren! Vi må måke egen vei, ca. 700 meter og en forholdsvis stor gårdsplass så da kommer traktor med snøskjær godt med. Får vel lage litt kakao og smøre noen gode rundstykker til han kommer inn, da bruker han å nærmest male som en katt - hi hi

Her er en katt som er virkelig god til å male!


Ønsker dere alle en deilig kveld og en rolig innspurt mot den store kvelden!

Klem Tone

1 kommentar:

  1. Hei Tone! Takk for koselig hilsen fra deg på bloggen=)
    Ønsker deg en kjempefin bitte lille julaften!
    Klemmer

    SvarSlett