lørdag 4. desember 2010

Bruktfunn på egen gård...

Lørdag og det stunder mot 2. søndag i advent. Juleforberedelsene foregår vel på nær sagt alle plan hos de alle fleste av oss for tiden, med pynting, gaver, baking og som jeg ser av mine turer ute i "blogglandia" så er det en del oppussing også frem mot julehelgen. Det er en fryd å stikke innom dere alle og se alle de flotte dekorasjoner som blir tryllet frem og samtidig får man jo tonnevis med ideer - bare synd man ikke har flere timer i døgnet  *smiler*

Her går det nok i rehabilitering for det meste frem mot jul. I dag har det blitt revet ned gammel panel og isolasjon mot det som igjen snart blir innervegger og så har jeg kjørt vekk mengder med plank og annen søppel. Planken kapper jeg opp til ved - man får ta til vare de ressursene man har/finner ;-)

Og da leder det meg inn på overskriften på innlegget i dag, nemlig bruktfunn på egen gård. Under rehabiliteringen her har det dukket opp mange spennende funn, både av verdifull art og en del som kun er dekorativt og har stedstilknytning.Denne nostalgiske kjøkkenvekta, som virker helt utmerket fant jeg ute i boden her i huset.
Synes den gjør seg godt i mine dype vinduskarmer på kjøkkenet...
Flaskekassa fra Haldens bryggerier
ble funnet i 2. etasje over smia under en hel masse søppel sammen med ytterligere en helt maken. De er rustne i metallbåndene under og håndtakene men de er jo bare helt skjønne synes nå jeg daEn av de mange kvernene som lå ute i "kjellerboden" her. Den passet fint å skru fast i det gamle bordet som tidligere har blitt brukt til både kjøkkenbord og bakebord opp gjennom.         Og så har jeg pyntehåndklehylla som ble funnet slengt bak vedskjulet her. Den ble malt i samme farge som gulvlistene, silkematt Latte og så fikk jeg dette nydelige håndbroderte pyntehåndkledet av min mor!
Tusen takk mamma!


2, etasje over "smia" har nå egne hyllereoler hvor jeg har lagt alt som er funnet av småverktøy, eldre gårdsredskap og litt av hvert annet "snadder". Det blir nok plassert ut litt her og der med tid og stunder.

Nå skal det snart serveres litt mat til 2 sultne karer her som har holdt på utendørs mens jeg har tuslet litt rundt inne i ettermiddag og funnet frem enda litt mere julepynt. Og siden det er meldt mildere i morgen så blir kjøkkenvinduene vasket da og julegardinene blir hengt opp etterpå. Ikke alt er på plass ennå nei.... Men jul blir det jo uansett, man får ta det i det tempoet man vil og kan og så er det jo viktig at det er kos med juleforberedelsene og ikke bare mas og kav. Det har man da nok av ellers....

Ha en deilig lørdagskveld alle sammen der ute! Og så vil jeg benytte anledningen til å ønske mine nye følgere hjertlig velkomne, håper dere vil trives her hos meg!


Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

2 kommentarer:

 1. Så fantastiske ting du har funnet:DDD Jeg elsker alt sånn gamle kjøkken saker:DDDD Klemz

  SvarSlett
 2. hei, kjære Tone! Takk for alltid så hyggelige hilsener:))

  Å, så mye lekkert!! Flaskekassen fra Haldens Bryggerier var jo bare midt i blinken;) Er disse tingene til salgs?

  Ha en fortsatt fin kveld!!

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlett