mandag 30. mai 2011

Velkommen til en liten hagevandring...

Idag tar jeg dere med på en liten hagevandring her på bruket. Det er ikke noen prydhage akkurat, det får gro det som gror akkurat nå men med tid og stunder blir det nok orden på den. Ønsker ikke noen striglet parkhage, ville være helt feil her på småbruket, men litt mere orden enn nå skal bli deilig. Går og pusler litt nå og da og slapper av og nyter naturens mangfold som er skikkelig fremtredende nå i disse tider. Mai/juni er en helt nydelig tid!

Syriner er så vakre, bare synd blomstringstiden er så altfor kort...
Har 7 syrintrær som dessverre må flyttes, men så hardfør som syrinen er
regner vi med at det går bra. Må også skjære de endel tilbake ved flytting
og da tror jeg det kan bli store busker istedet for "trær"

Ned mot skogen blomstrer det masse skogstjerne, det er en skjønn liten blomst som jeg blir i godt humør av å oppdage. Vet ikke helt hvorfor, men den gjør meg glad!

Snart kommer det peoner i hagen, 2 busker har jeg og de har bra med knopper begge 2 så dette lover godt.

Har også fått liljekonvall i et bed og den skal få spre seg. Har ikke hjerte til å plukke inn de 4 blomsterstendene som finnes der nå. Får beundre dem utendørs i år.

Akeleier forbinder jeg med gamle hager og de sprer seg som de ønsker her hos oss. Disse står utenfor (rampete) bedet mot skjulveggen

Litt gammelt gårdsredskap står også litt her og der og denne skal helt klart få stå der den er. Rusten og sjarmerende synes jeg...

På min lille "hagevandring" i dag kom Buster i full fart og rev løs på en av syrinene, ville vel egentlig ha litt oppmerksomhet for han syntes nok at "mamma" ofret altfor mye oppmerksomhet på blomstene i dag.

Her er hekken (som også må flyttes) ned mot 6 av syrintrærne. Som dere ser til høyre nede i bildet holder vi på med litt terrengendring og det er derfor både hekk og syriner må flyttes...

Jeg har ikke tatt bilder av de delene av hagen som ser ut som en slagmark nå med påfyllte masser. Det skal på et toppdekke etterhvert og så skal det såes gressplen igjen. Men ting tar tid, og med en mann som jobber i asfalten, noe som tilsier LANGE dager er det huset og ikke minst hans racing som kommer fremst nå.

Håper dere har kost dere på min lille hagevandring, det kommer nok flere bilder etter hvert. Det knopper i blomsterbed her så det er en fryd, både iris og dagliljene ser lovende ut.

Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

1 kommentar:

  1. Hei Tone.
    Forsøkte her i forrige uke å legge igjen en kommentar hos deg.Men som mange andre,så har jeg også hatt masse bloggtrøbbel.. forhåpentligvis løst nå!! Men ihvertfall dere har fått en KJEMPLEKKER spiseplass, og rundovnen var bare så utrolig fin:))
    Og har du lyst,så ta en tur innom bloggen min å se vårt selvgjorte "shabby chic" gulv.. som vi ble kjempefornøyde med :)

    klem fra Heidi:)

    SvarSlett