onsdag 25. mai 2011

Spisedelen av kjøkkenet før og nå

Før:  Det vi idag har til spisedel av kjøkkenet var tidligere en stue/TV-stue og det var ikke akkurat lekkert der. En vegg rød og 2 vegger gule og passelig gulnede tak-ess som vi forøvrig måtte sikre etter hvert som arbeidet i 2. etasje skred fram og det begynte å henge såpass at vi fryktet at det skulle komme deisenede ned i hodene på oss en "vakker" dag.

Her er det vi hadde som TV-krok i en del år mens det gikk for fullt i andre deler av huset. Kaldt stod det fra både vegger og gulv og da vi kledde rommet helt rent før kjøkken-renoveringen så vi hvorfor. Litt dårlig med isolasjon kan man trygt si og i gulvet, som bestod av jord og leire var det rast ned utmed veggene så kaldtrekken hadde fritt leide...


 Nå har vi rettet vegger, støpt gulv med varmekabler, nytt paneltak, perlestaff panel på veggene og flislagt gulvene samt satt inn den gamle rundovnen mellom spisedelen og selve arbeidsplassen på kjøkkenet. I taket har vi malt med fargen Krem, veggene er Kaffe Latte og alle lister er i Latte.

Møblene er Odelsgård aldringsmalt med kirsebærfarget bordplate, seter på stolene og platene på skapene. Det ble et vitrineskap og et framskap fra samme serien også. Vi har noen ekstra stoler gjemt bort sammen med 2 ileggsplater slik at det er god plass til mange gjester når den tid kommer.... Det er litt vel mye byggeplass her ennå, men det kommer, det kommer.

Taklampa er et FINN-funn som jeg ikke behøvde å kjøre så langt for å hente. Denne befant seg kun 4 km herfra så det var fort gjort å få hentet den hjem. Mannen i huset har forandret den litt ved å lakkere alt som var "messing" i sort matt og da ble den helt annerledes. Vi har kun valgt å beholde festeringen til "armene" i gullfarge, litt for å bryte av litt så nedre delen ikke ble helt "sort" og mørk.

Falt så pladask for motivene på glasskuppelen og heldigvis var innerglasset også intakt på denne lampa.


Framskapet som rommer utrolig mye! Stolen som er med på bildet er en av mange gamle som stod her på gården da vi overtok. En yndet plass for kattene her i huset da det er pute på den :-)

Her er rundovnen som vi har bygget litt opp fra selve gulvet. Her står også en annen gammel stol og inne på selve kjøkkenet står et gammelt klaffebord med skuff som også stod her på gården. Flisene er fra Megaflis og de skal vi også legge i inngangspartiet og nedover hele gangen vår. Det nærmer seg nå.... Panel på plass i inngangspartiet og også i gangen ned mot soverommet samt i tak på samme steder. Det betyr sparkling, pussing og kvistlakk på meg nå fremover! Men det gjør jeg så gjerne for å nå begynner det å ta form her hjemme :-) 

Vi venter på at flisleggerne skal bli helt klare inne på badet og så skal de siste taklister på plass før siste malingsstrøk i taket der. Skapet som vi skal ha som servantskap er ikke klart ennå, ei heller har vi helt bestemt oss for hvordan toalett vi vil ha, men selve servanten og badekaret er bestilt og kommer vel etter hvert. Må kanskje se å få bestemt oss for toalett og dusjarmatur også nå snart... I tillegg skal vaskerommet innredes og det blir nok en tur på IKEA til det formålet.

Ønsker dere alle en fortsatt deilig uke og nå må vel det ha blåst fra seg for en stund får vi håpe! Vil ønske nye følgere hjertlig velkomne og håpe at dere vil trives her hos meg :-)

Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone


2 kommentarer:

 1. Så fint hos dere Tone!
  Litt av et arbeid dere har gjort her :o)

  Ha en fin torsdag :o)

  SvarSlett
 2. Det var jammen litt av en forskjell. Kjempefint ble det. Lampekuppelen ligner litt på en lampe vi hadde på hytten i hine hårde dager, men der var resten trehvitt. Vi hadde en lampett også i samme, den ligger i en kasse her et sted. Mulig jeg har den store også om jeg leter litt.

  Ha en fin søndagskveld. :)

  SvarSlett