lørdag 30. juli 2011

Uteområder....

I dag inviterer jeg dere til en liten rundtur på noe av uteområdene her hjemme.

Floksen har begynt å blomstre og jeg venter også på at en lysrosa variant kommer med sine deilige blomster.

Denne knausen har jeg ryddet for småplanter og kratt, kanskje det blir en koselig sittegruppe der etter hvert. Foreløpig er det fritt og åpent der igjen i det minste.

Bilde viser gressbakken opp fra jordet mot "låven" og vedskjulet. Deilig tumleplass for liten og stor. Tantebarna og jeg stupte kråke, stod på hender og hode og koste oss skikkelig der i går.

Denne plassen skal tas ned igjen etter at vi blir ferdige med drenering og løft av terrengen nedenfor huset og ut på siden her. Tanken er at jeg skal ha satt opp et gammeldags tørkestativ på denne plassen etter hvert. Det lufter godt opp fra jordet samtidig som det ikke ligger rett i glaninga når man kommer ned i gårdsplassen.

Dette er opp på høyre side av nedkjøringen vår. Skal tynnes kraftig ut i hele området slik at det kommer sol og luft inn der. Nå bugner det av blåbær i dette lille "holtet" og de smaker fortreffelig :-)

I dag har min kjære vært ute på med traktor og harv for å dra ut masser igjen. Det blir en stor utfylling til slutt og jeg gleder meg til det kan bli plen og så begynne å forme hagen etter hvert.

Avslutningsvis vil jeg vise frem "tuntreet" vårt. Det er min mann som står for klipping og forming av denne granen og fram mot jul blir det satt julelys på den. Skikkelig koselig blir det da og det står sånn til at det synes godt fra kjøkkenet.

Været i dag har vært skiftende, veldig varmt og nesten litt trykkende luft det meste av dagen. Men så kom det en voldsom regnskur og etter den var lufta litt mer behagelig igjen. Det meste av dagen har for min del gått med til å luke og rake litt overalt mer eller mindre. Det er ikke så helt enkelt å holde skikk på "hagen" mens all denne utfyllingen skjer, men det verste av ugress kan jeg da forsøke å holde unna.

Ønsker alle en deilig og fredelig helg, den siste juli-helgen for i år. Mandag er det august allerede og man kan undres litt over hvor sommeren ble av. Kanskje vi er så heldige at det blir en "indian summer"...


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

3 kommentarer:

 1. Koselig hagevandring :-) Dere har en så utrolig flott og idyllisk plass Tone :-) Ønsker dere en fin helg videre :-)Klem Trude

  SvarSlett
 2. Koselige hagebilder.. Ser ut til at dere har en stor deilig eiendom.

  takk for titten!

  Nyt helgen videre og klem fra meg!

  SvarSlett
 3. Du har flotte omgivelser rundt deg:) Floks har jeg også, en av mine favoritter i hagen:)
  Tuntreet var stilig, kan tenke meg det er flott i jultiden:)
  Ha en fin søndag, klem fra meg:)

  SvarSlett