mandag 18. juli 2011

Midlertidige løsninger i 2. etasje

Siden vi er i gang med et ganske omfattende prosjekt med hele huset blir det en del midlertidige løsninger som er levelige... Soverommet er midlertidig i 2. etasje og det er en åpen løsning (delvis) som fungerer men krever at man rer opp hver dag og holder det sånn noenlunde ryddig. TV-stua er nemlig også i 2. etasje og jeg liker ikke at man kan se rett inn på sengetøy hulter til bulter og klær som flyter...

Bli med opp i 2. etasje og ta en titt på vår soveløsning per i dag.

Rommet har skråtak i beggen ender og er tenkt å bli en koselig lesekrok siden. Det er dør ut herfra
og balkong skal komme opp utenfor den. Den blir nok en fin liten kaffekrok etter hvert

Min kreative mann har laget hyller i veggen mot TV-stua fra denne siden.
Det skal inn tynne utforinger og det blir fine hyller til bøker og annen pynt.
I mellomtiden gjør dette nytte som nattbord for meg

Min gamle kommode som rommer utrolig mye tøy!
Herlig søyler på sidene av den.
Om denne skal ned på soverommet eller ut i gangen
senere vet jeg ikke helt ennå..

Her er vinduet og døra som går ut til den kommende balkongen
Litt pynt i form av blomster i vinduskarmen må man jo ha her oppe også *smiler*

Uff ja, så var det disse hersens furuskapene! Kjekke å ha til tøy så lenge
men enten blir de gitt bort siden eller malt og plassert i boden eller noe annet sted.
For nede på det nye soverommet blir det stor garderobe med skyvedører
Lengst til venstre på bildet skimtes TV-sofaen.

Denne skjenken gjør tjeneste som oppbevaring av klær til mannen min
Er tenkt å stå oppe i lesekroken på sikt. Alltid kjekt med litt oppbevaringsplass..
Kurvene som står øverst på den er også fyllt opp av saker man vil ha lett
tilgang på.

2. etasjen var det første vi gikk igang med når vi tok over her oppe. Den første vinteren rev jeg alt innvendig der og brukte det meste til ved. Godt å kunne fyre for dette huset var TREKKFULLT og KALDT!!!! Dessuten slo kong-vinter til med ned mot 30 kuldegrader og masse snø denne vinteren så vi fikk kjenne på kulden ja. Det var litt av en jobb å tømme etasjen for "isolasjon" i mellomskjærene. Isolasjonen bestod for det meste av leire som hadde tørket skikkelig og var som potetmel i konsistensen og som støvet noe alldeles vanvittig!

Jeg har sikkert skrevet noe om det før, men her oppe i 2. etasje har vi gjesterom, gjestebad, mitt store kontor, en liten kontorplass til mannen min, TV-stua og altså midlertidig soveromsløsningen som blir lese/kosekrok med utgang til balkongen senere.

I hele etasjen har vi brukt furugulv fra Norrlandsträ som er ganske mørkbehandlet og som er satt inn med noe som skal gjøre det enkelt å holde rent og som er fuktavvisende. Det er 26mm tykt og hver planke er 159mm bred slik at det er solid, det har også en "strukturoverflate" som er både flott å se på og god å gå på. De som hjalp å legge det skrøt uhemmet av kvaliteten og hvor lett det var å legge det.

Veggene er enten gipset og tapetsert eller panelert og alle tak med unntak av det i lese/kosekroken er også panel. All takpanel har jeg lakket med antikk hvitningslakk for å hindre mest mulig gulning og det er brukt kun granpanel i takene. Veggene er furupanel, kvistlakk i store mengder og minimum 3 strøk på alle vegger. Skal si jeg har fått trening med å male *gliser bredt*.

Hele etasjen er holdt i naturfarger, vi synes det er rogivende og mye av sakene jeg har fra min tid i Kenya passer veldig fint inn i det miljøet. På veggene har vi brukt enten Kaffelatte eller Lun, alle lister og vinduskarmer er hvitmalte i glans 40. Dørene inn til kontor, bad og gjesterom er per nå trehvite (furu) men skal males hvite de også. Vi valgte å vente litt med å bestemme oss helt for overflatebehandling av dørene til vi fikk bodd oss mer inn i det. Har man først malt får man jo ikke reversert det så helt enkelt igjen.

Nå begynner sola å titte fram skikkelig her så nå benytter jeg anledningen til å komme meg utendørs en stund. Ønsker alle en riktig fin mandag!
Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

1 kommentar:

 1. huset deres er jo bare helt nydelig, da!
  Moro å lese mer om planene deres her :))
  Likte veeldig godt kommoden din ;)

  Ha en god natt!
  Klemmer

  SvarSlett