torsdag 15. mars 2012

Yrende fugleliv...

Her oppe i skogkanten er det full fart på småfuglene om dagen. Det er helt nydelig å sette seg ut i sola med kaffekoppen og bare sitte å lytte til all kvitringen nå. Vi har en ask i hagen som er "fugle-treet" og der har jeg alltid ute meiseboller og solsikkefrø. Det er et yrende liv rundt det treet nå og hver dag kommer et flaggspett-par og forsyner seg av meisebollene. 
Av småfugler er kjøttmeisen den det er flest av, men det er spurv, dompapper, bokfinker, spettmeis, toppmeis, trost, rødstrupe og mange flere som kommer og forsyner seg av maten jeg henger ut. Snart dukker vel svalene opp her også, de har reder inne i garasjen og prøver å komme seg inn i 2. etasje på låven...


Spurvehauken så jeg også i går ettermiddag her, men rakk selvsagt ikke å få fram kamera før den lettet og forsvant inn mot skogen igjen. 

For meg er fuglekvitter hele dagen absolutt vår, og med det herlige vårværet vi på Østlandet har hatt i det siste så nytes dagene med prosjekter og deilige kaffepauser i solveggen.

Har kommet over et gammelt skap, trolig fra rundt slutten av 1800-tallet som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med ennå. Det ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten, overflatene er ikke akkurat fine og litt småting må fikses på det. Men det har absolutt potensiale... Eller hva tror dere?


Foreløpig står det ute i inngangen vår, men det ser ut til at det blir litt for stort der jeg hadde tenkt meg det. Får se hva jeg gjør med det etter hvert, som sagt er ikke "finishen" av de flotteste på det, selv om det er herlige detaljer overalt. Mener at denne stilen blir kalt nyrennesanse og skapet er i heltre, men med finer ytterst for å illudere "finere" treslag, noe som var ganske typisk for denne tidsepoken.

Nå skal det nytes kaffe og litt mat ute i solveggen igjen, må jo ta vare på de fine dagene som er - vet jo ikke hvor lenge dette varer!

Ønsker dere alle en riktig deilig torsdag, straks er helgen her igjen!


Klem Tone


3 kommentarer:

 1. Det er så herlig ned disse pippipene!
  Den ultimate vårstemningen det :-)

  Nydelig skap! Vakkert, vakkert, vakkert!

  Tusen takk for skjønne krukker som kom i posten igår!
  Kjempekoselig :-)

  Ha en skjønn dag, vennen! Klem

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg, våren ER fuglekvitter. Kjempefint skap du har fått tak i :-) Klem Trude

  SvarSlett
 3. Fuglekvitter gir vårstemning :)
  Et nydelig skap, spent på hva du gjør!!

  SvarSlett