søndag 17. november 2013

Mer gammelt til gjesterommet

I det siste har jeg solgt unna veldig mange av mine prosjekter, det har medført et litt "tomt" gjesterom og et nattbord måtte anskaffes igjen.

Ut på nettet på jakt igjen og denne gangen var det FINN som leverte... Turen gikk til en naboby og der fikk jeg kjøpt en gammel vaskekommode med marmortopp. Den var hel og fin i marmorplaten men resten var ikke lekkert lengre. Det ser nok atskillig bedre ut på bilde enn det gjorde i virkeligheten. Slitt, matt og med mye sprekker i lakken og  en del "søl" innvendig etter ådringsmaling. Noe som får meg til å tro at dette har blitt malt i etterkant - altså at det har vært trefarget eller kun lakket en gang i tiden før ådringen kom på plass. 

Hvorfor jeg er ganske sikker på det er fordi at på samme sted fikk jeg også tak i et par andre saker av nyere dato som hadde nøyaktig lik ådring, til og med samme sølet... hi hi

Men, tilbake til det som altså skulle bli "nytt" nattbord på gjesterommet. 

Dette ble hentet hjem 
(saken dere skimter til venstre på bildet er noe av det andre som ble med hjem og som det kommer eget innlegg om senere)

Det var jo bare å sette igang med demontering av døra - den er hengslet på en slik måte at jeg tror denne er fra rundt slutten av 1800-tallet eller veldig tidlig 1900. Fram med varmepistol og skrape og så var det bare å fjerne lagene med lakk, ådring og underlag. Pussing, kvistlakk og så grunning måtte til før jeg kunne kle denne saken i ny drakt
2 gamle porselensknotter fikk lov til å erstatte de slitte metallknottene som satt på den fra før av. Den ene knotten var i tillegg delvis ødelagt. Nå får gjestene plass til å legge fra seg litt saker både i skuffen og i skapet under på denne. 

Så gjenstår det bare å se hvor lenge denne står på rommet - skal ikke se bort fra at det kommer noe "nytt" her igjen. Synes kanskje at den var i bredeste laget... 

Ønsker dere alle en riktig fin uke og takk for besøket!


Klem Tone

1 kommentar:

  1. Så masse fine møbler du har pusset opp! Denne vaskekommoden ble jo superflott etter forvandlingen! Gøy å se før og etterbilder :-)
    Ha en fortsatt fin kveld!

    klem Mona

    SvarSlett