tirsdag 20. november 2012

Soverom tar form...


Det nye soverommet begynner å ta form etter en lengre pause. Sommeren har gått med til racing og utearbeid med hele eiendommen. Men nå som det er høst og slutt på racingen for i år så har vi tatt fatt på bod, garderobe og soverommet igjen. Vegger er først beslått med rupanel, deretter gipset og sparklet, fliser er lagt i bod og garderobe - de samme flisene vi har på kjøkken, i inngangen og i gangene nedover. Greit å ha en helhet på gulvene synes vi (dessuten hadde vi ganske mye flis til overs...)

Her er boden innerst og garderoben fremst før vegger ble satt ferdig

Døra fra soverommet inn til garderoben

Inne i boden

På soverommet er det også slått opp rupanel, deretter er det gipset over der vi skal ha brystningspanel og nå er takpanelen satt opp. Den er i gran og da slapp jeg unna kvistlakk, men ble grunnet før den ble slått opp. Nå skal alle spikre dores og deretter sparkles samt akrylering noen steder før jeg kan starte på selve takmalingen. Vi har valgt å gå for Latte i halvblank både i taket og på brystningspanelen og så blir det tapet med struktur med silkematt maling over brystningen. Bærebjelken som er synlig i taket skal også males i Latte, men den er i furu og må få x antall lag med kvistlakk før grunning og maling.

Noe av takpanelen ligger til tørk etter grunning

Døra ut fra soverom

Døra inn til garderobe

 
"Takskjegg" over inngang til garderobe. Her skal det opp spotter

Mot denne veggen blir hodegjerdet på senga

 Gavelveggen på soverom

Døra ut til terrasse

Stor limtredrager - skal males

Nå skal jeg ned og kvistlakke den limtredrageren og begynne på sparklingsjobben. Har vært litt mer enn normalt forkjøla den siste uka men nå kommer heldigvis energien tilbake, selv om det kommer ei og annen kraftig hostekule ennå....

Jeg både håper og tror at det kommer innlegg herfra litt oftere fremover, litt enklere når man ser at det er framgang på flere punkter slik at man har noe å vise fram. 

Som kanskje mange av dere har sett, er det redusert kraftig i mine saker for salg. Det kommer delvis av at jeg solgte mye på bruktmarkedet for noen helger tilbake og mye av det gjenværende kjørte jeg rett og slett ned til Fretex-butikken her i byen. Dette både pga. tid og ikke minst plass som alt sammen krevde. Det kommer nok nye saker for salg etter hvert, men i mye mindre skala.

Andre prosjekter har jeg også i sving for tiden og det kommer nok bilder av disse etter hvert. Kan røpe litt, gamle sengedeler, en flott gammel sminkekommode, noen nattbord med mer. Mye av dette skal inn på soverommet og jeg gleder meg som en liten unge før julaften til å kunne ta i bruk rommet!

Ønsker alle som er innom en riktig fin ettermiddag!


Klem Tone

1 kommentar:

  1. Ååååå så fint det blir Tone. Gleder meg til å se når det er helt ferdig :-)
    Nå må vi snart får til en kaffe eller matbit, alt for lenge siden :-) Ønsker dere begge ei fin-fin uke :-) Klem Trude

    SvarSlett