tirsdag 7. februar 2012

Fra søppelfylling til idyll - Renovering del 1

Da vi kjøpte eiendommen høsten 2001 var jeg mer enn litt skeptisk til hele området. For meg som ikke hadde noen tilknytning til dette småbruket annet enn at det tilhørte familien til mannen min, framstod plassen inne i mitt hode som en ”søppelfylling”!

Plukket rundt huset


Det var vanlig før i tiden å dumpe utrangerte biler, maskiner, landbruksredskap og mye mye mer på slike eiendommer som hadde plass. Det var så absolutt tilfelle her også. Uansett hvor jeg snudde meg syntes jeg at jeg oppdaget nytt skrot og søppel, og når man satte spaden i bakken rett utenfor plenen (faktisk i deler av plenen også) så traff den fort enten glass, knuste deler av serviser, plastflasker, metallbokser og mye annet rart som ikke skulle være der!!!

Denne lille haugen ble plukket fram fra den lille treklynga rett bak…

 
Noe av det som stod ved og rundt den lille treluggen hvor vi har en rundkjøring på eiendommen


Dette er bak ”låven”, ikke akkurat vakkert…


Hensatt ved enden av garasjen…

Område bak låven mot skogen


Dette er fra enden av jordet

Skogkanten ved jordet


I forkant av dette lå mye sprengstein og masser over en gammel garasje og i den garasjen stod også restene av en ødelagt traktor…

Under denne ”fyllinga” var det gamle metallbur og en hel del annet som måtte bort


Mindre hyggelig utsikt fra skogkanten ut mot jordet


Alt som var brennbart gikk opp i røyk ute på jordet her. Det har også blitt mange turer på fyllinga med full bil og godt stablet henger. I tillegg kom et firma med stor lastebil og hentet flere lass med metall til gjenvinning!

Tidligere har det gått kyr på eiendommen og det var MYE rusten piggtråd ute i ytterkant av jordet og innover i skogen. Dette har jeg plukket bort etter hvert som jeg har funnet det. Vil ikke ha slikt i skogen med tanke på dyrelivet og miljøet. Ikke spesielt moro å snuble over gammel og rusten piggtråd på en skogstur!

Litt rart å ta fram disse bildene igjen, man glemmer heldigvis hvor ille det har vært og hvor mye jobb man har lagt ned i å rydde opp... Fremdeles er det langt igjen på uteområdene før vi kan si oss fornøyde, men det er i hvert fall fritt for slikt skrot nå!
Når man tar over gamle småbruk så er det veldig ofte mye slikt man støter på, og man kan jo ikke bare fylle over alt sammen og late som det ikke er der... Heldigvis har yngre generasjoner som tar over småbruk stor fokus på opprydding og det finnes firmaer som faktisk kommer og henter utrangert redskap og maskiner gratis. De gjenvinner metallet selv eller selger det til gjenvinningsanlegg.  

I dag kan ikke 10 ville hester få meg til å flytte herfra! Man kan trygt si at jeg har slått rot her på bruket vårt og verner om det som om jeg skulle være født og oppvokst her *smiler* Alle negative tanker rundt plassen er forlengst borte og jeg priser meg lykkelig som har funnet et slikt sted å bo!

Dette var første del i presentasjonen av renoveringen av småbruket vårt.
Mer kommer fremover!


Klem Tone


4 kommentarer:

 1. Jammen har dere fått lønn for strevet, for
  det ser jo riktig så idyllisk og koselig ut rundt om på eiendommen deres nå.
  Og sånn bør og skal det vel også se ut for å kunne trives.

  Ha en strålende tirsdag!

  Klem...

  SvarSlett
 2. For en forandring :) Det ble veldig fint.Hilsen Tone :)

  SvarSlett
 3. Her har dere virkelig gjort litt av en jobb. Spennende å følge med neste innlegg :)

  SvarSlett
 4. Hei Tone.
  FOR en jobb dere har hatt og for et flott resultat også. Det kommer til å bli rålekkert når dere er ferdige,men ttt,det har jeg også erfart. Huset vårt er fra 1886 og det er nok å gjøre her også. Blir aldri ferdig,men det er jo også det som er det morsomme ,syns jeg da. Blir aldri lei av noe som har med interiør å gjøre. Koselig å følge bloggen din men jeg får ikke lagt deg til i blogglista,det er noe som ikke funker her. Håper det ordner seg snart.
  Klemmer fra Mette.

  SvarSlett