tirsdag 9. november 2010

Her er det godt å bo...

Må vel nesten vise dere litt hvordan det ser ut der jeg bor. Som nevnt bor jeg med min mann på et gammelt småbruk som har vært i hans familie i lang, lang tid! Her har vi akkurat i underkant av 100 mål å boltre oss på, med deilig turterreng rett utenfor stuedøra.


Nedkjøring til gårdstunet.


Litt mere sommerlig bilde. Opp til venstre synes det gamle grisehuset og vedskjulet. Vi har ca 12 mål med jorde, ca 4 mål hage og gårdstun og resten er skog. Selv om vi bor landlig er det bare 7,5km ned til sentrum.

Vi har gjort mye på huset og uteområdene allerede, men det gjenstår faktisk en god del. Nå er det et tillbygg som rustes opp igjen - tok ned det meste av det gamle pga dårlig grunnarbeid og ikke minst veldig lite isolasjon og dårlig "håndverk". Dette var faktisk den nyeste delen av huset - vi mener å kunne spore den opprinnelige lille boplassen tilbake til rundt 1680! Mens tillbygget som det nå jobbes med ble satt opp rundt 1960! Tillbygget rommer inngangspartiet, vaskerom, hovedbadet, stor bod og soverom med utgang til det som etter hvert blir terrassen vår... Ting tar tid har vi smertelig fått erfare - vi prøver å gjøre det meste selv, med unntak av el og vann/kloakk og da sier det seg selv at det ikke alltid går like fort som om man skulle satt på håndverkere. Man lærer mye underveis - både av det gode og det mindre gode *smiler* men med de resultatene vi så langt har fått så må jeg bare innrømme at det har vært verdt hver eneste tåre og hvert eneste blåmerke, skrubbsår, kuler i hodet, senebetennelser osv.

Mer følger en annen dag... Må lete fram noen bilder av utfordringene som vi har støtt på underveis og kanskje vise noen før / under og etter bilder....

Ha en deilig tirsdagskveld. Bor du på Østlandet kan det være lurt å holde seg inne foran en varmekilde i kveld istedet for å begi seg ut på veiene - det er meldt enda mer snø og kraftig vind.

Takk for følget og velkommen tilbake!

1 kommentar:

 1. Hei berta. Der var du.

  Beklager at jeg ikke har fått svart deg, men det å jobbe å være blogger tar sin tid ja. hehe For ikke å snakke om med det jeg driver med hjemme... hehe
  Så mange fine ting du selger da. Jeg vil ha en sånn tallerkenhylle om du kommer over det, en sånn med en hylle i om du skjønner. Å en sånn gammel vaskeservant om du kommer over det. ;o) Ønsker deg en flott dag i finværet.
  Flott sted dere har forresten. ;o))

  Klem klem

  SvarSlett