onsdag 28. mars 2012

Vårvær betyr lite blogging...

Med det nydelige været vi har hatt den siste tiden har det ikke blitt så mye blogging... Har vært innom flere av dere og lest men ikke laget innlegg selv.

Hovedsakelig for at jeg holder på utendørs fra morgen til kveld og er rett og slett deilig sliten i hele kroppen når kvelden kommer listende på tå :-)

Kamera har jeg med i lomma hele tiden 
Det kryr av sommerfugler allerede, i mange ulike farger...

Den gamle trillebåra har fått komme ut i sola den også

Planen for denne er å pusse ned og male den i samme farge
som inngangsdøra og få alle jernbeslagene i sort

Den blir nok stående nærmere inngangen og derfor passer vel grønt bra

Akkurat nå matcher den jo skjulet veldig godt da :-)

Dagene fordeles mellom "hagerydding" og prosjekter. Det plukkes stein, sages, tynnes, rives og lukes litt her og der på gården og så blir det litt sliping, sparkling, pussing, grunning og maling på en mengde prosjekt jeg har på gang her nå... Må jo passe på å benytte de fine dagene for i følge værmeldinga skal det bli mere vinterlige tilstander igjen fram mot påske...


Noen stoler har fått en runde med grunning og er nå
klare for toppstrøkene...

Ønsker alle en fortsatt god uke - snart er det helg igjen :-)


Klem Tone

fredag 23. mars 2012

Trenger vel ikke treningsstudio når man har STOOOR hage... ???

Våknet tidlig til nok en strålende vårdag! Opp og hoppe, på med kaffe og så ut og nyte solstrålene og fuglekvitter, kan man ha det bedre?

I dag hadde jeg bestemt meg for å takle et ospekjerr i enden av "hagen" og kanskje få tynnet litt i ripsbuskene. Vi har motorsag, men den får jeg IKKE bruke - mannen i huset synes at kona er lita nok som jeg er - hi hi
Dermed måtte jeg finne fram ei god stikksag og den gode gamle buesaga og skride til verks

God mosjon


Noen av stokkene jeg fjernet i dag

Her er det mest smått som også ble fjernet

Nå kan grantreet vokse i fred

Her er et bilde av kjerret forrige sommer

Fikk da tynnet ørlite grann i ripsbuskene, men der må jeg nok fortsette i morgen
Holdt på utendørs til godt over fire i dag og da kjente jeg plutselig at jeg var litte grann sulten...
4 brødskiver skled ned lett som bare det sammen med et stooort glass sjokomelk :-)
Mannen er borte for å sveise litt på motorsykkelen sin og da blir det nok en sen pizza eller noe i kveldinga tenker jeg

Her er bilder av de 2 ripsbuskene FØR jeg begynte tynninga i dag


Har så lyst til å brenne litt gress, men så tørt som det er nå våger jeg rett og slett ikke. Ikke særlig festlig om det tar overhånd, jordet ligger der brunsvidd og tørt og med skogen rett ved er det ingen vits i å gamble. Det har vært utrykning her oppe før med brannvesen pga gressbrann (ikke mens jeg har vært her) og det er ikke spesielt morsomt når flammene hopper i vei helt ukontrollert

Tørt

Tørt

og knusk tørt...

Nå skal kroppen få hvile seg litt til ny runde i morgen!

Ønsker alle en strålende helg!Klem Tone


mandag 19. mars 2012

Nøtteliten satt i toppen av et tre...

I morges da jeg skulle slippe ut kattene via døra ut fra kjøkkenet tittet jeg bort på fugletreet først.
Godt var det, for der satt en liten kjekk "kar" og speidet opp mot fuglematen. 
Fikk geleidet kattene rundt til inngangsdøra og fisket frem kamera i håp om at Nøtteliten fortsatt var der.
Jovisst, han satt som fastfrosset i trestammen og kikket opp fortsatt.


Her tror jeg ekornet fikk syn på meg...

og vips så smatt han bakom stammen ...

Ekorn er søte og det er mange av dem i området her. Dessverre så synes også Per (katten) at de er gode (les: mat) og han er rett og slett en råtamp når det gjelder å få tak i dem. Har sett katten i svev i lufta etter disse små vakre dyra og så slår han dem ned i bakken osv.... Det er i slike øyeblikk at man skjønner at en katt virkelig er et rovdyr!

Vel dette ekornet klarte seg i dag i hvert fall. Det kom seg opp til maten etter hvert og forsvant siden inn i skogen igjen.

I min barndom hadde vi et tamt ekorn som bodde i en fuglekasse på hytta. Hver morgen på sommeren så kom Pelle (han het Pelle ja) smettende ut fra kassa når han hørte mine skritt i gresset på vei mot utedoen. Da visste han at det vanket en godbit snart, for min farfar var også en morgenfugl og farfar, Pelle og jeg koste oss på stentrappa utenfor hytta med litt "knask" før de andre familiemedlemmene våknet til liv.

Nå husker ikke jeg hvor lenge Pelle levde, men det var hvert fall flere år hvor han koste seg sammen med farfar og meg på sommermorgenen. Tror jeg må sjekke med pappa og høre om det finnes bilder av dette, har ingen selv i hvert fall :-(

Våknet forresten til et hvitt teppe utenfor i dag, snøen har ikke gitt seg helt ennå. Nå ble det en flott soldag og snøen forsvant like fort som den hadde kommet (heldigvis). Det meldes stigende temperaturer de neste dagene og da skal nok hagen få litt stell og så får jeg se om det blir litt jobb i solveggen med noen prosjekter igjen.

Et gammelt kjøkkenbord og en liten slagbenk står og venter
og bak til høyre i bildet skimtes en gammel trillebår i tre
Trillebåren skal skifte farge fra rødt til grønt og så skal
beslag males sorte. Blir vel brukt til planter utover våren tenker jeg

Ønsker alle en rolig mandagskveld og en flott uke videre!


Klem Tone

torsdag 15. mars 2012

Yrende fugleliv...

Her oppe i skogkanten er det full fart på småfuglene om dagen. Det er helt nydelig å sette seg ut i sola med kaffekoppen og bare sitte å lytte til all kvitringen nå. Vi har en ask i hagen som er "fugle-treet" og der har jeg alltid ute meiseboller og solsikkefrø. Det er et yrende liv rundt det treet nå og hver dag kommer et flaggspett-par og forsyner seg av meisebollene. 
Av småfugler er kjøttmeisen den det er flest av, men det er spurv, dompapper, bokfinker, spettmeis, toppmeis, trost, rødstrupe og mange flere som kommer og forsyner seg av maten jeg henger ut. Snart dukker vel svalene opp her også, de har reder inne i garasjen og prøver å komme seg inn i 2. etasje på låven...


Spurvehauken så jeg også i går ettermiddag her, men rakk selvsagt ikke å få fram kamera før den lettet og forsvant inn mot skogen igjen. 

For meg er fuglekvitter hele dagen absolutt vår, og med det herlige vårværet vi på Østlandet har hatt i det siste så nytes dagene med prosjekter og deilige kaffepauser i solveggen.

Har kommet over et gammelt skap, trolig fra rundt slutten av 1800-tallet som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med ennå. Det ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten, overflatene er ikke akkurat fine og litt småting må fikses på det. Men det har absolutt potensiale... Eller hva tror dere?


Foreløpig står det ute i inngangen vår, men det ser ut til at det blir litt for stort der jeg hadde tenkt meg det. Får se hva jeg gjør med det etter hvert, som sagt er ikke "finishen" av de flotteste på det, selv om det er herlige detaljer overalt. Mener at denne stilen blir kalt nyrennesanse og skapet er i heltre, men med finer ytterst for å illudere "finere" treslag, noe som var ganske typisk for denne tidsepoken.

Nå skal det nytes kaffe og litt mat ute i solveggen igjen, må jo ta vare på de fine dagene som er - vet jo ikke hvor lenge dette varer!

Ønsker dere alle en riktig deilig torsdag, straks er helgen her igjen!


Klem Tone


torsdag 8. mars 2012

Villa gjennomtrekk - Renovering del 3

Da vi kjøpte småbruket høsten 2001 var vi litt i overkant optimistiske! Vi trodde vi kunne flytte inn i 2.etasje med det meste og pusse opp nede først...

En nøyere inspeksjon av etasjen etter at den var mer eller mindre tømt for innhold avslørte at taket var lekk MANGE plasser, veggene hadde vannskader, vinduene holdt slett ikke mål osv. osv. Planene ble dermed endret, 2.etasje måtte plukkes fra hverandre og settes opp på nytt med nye vinduer i samme størrelse rundt hele, nytt tak og så kunne vi dele opp til det vi måtte ønske av rom der oppe. Dessverre tok vi ikke noen bilder av etasjen innvendig før vi begynte demonteringa, men det var enkelt forklart et bad (gått ut på dato for LENGE siden), totalt 3 soverom og en liten gang der oppe samt flere alkover og et "kryploft" fullt av treflis, søppel og ikke minst muse-reder!


Her er etasjen kledd ren for ALT - vi hadde ikke så mye som en liten vedpinne mot vinteren (dårlig planlegging???) så jeg gikk løs på vegger, tak og gulv med brekkjern og dro kappsaga opp. Dermed hadde vi mer enn nok fyringsmateriale under vinteren. Den ble også KALD så de 2 gamle ovnene nede stod formelig og hoppet bortover gulvene... I mellom etasjene var det både leire, filler og treflis, det ble mange turer med fulle bøtter før det var helt rent :-) Prøvde å bruke en industristøvsuger, men endte opp med tett filter på noen minutter... Ikke var det aktuelt å hive det ut av vinduene heller da denne leira var tørr som knusk og støvet noe vanvittig! 

Mens jeg holdt på med denne jobben drev mannen og innredet sitt motorsykkelverksted borte i skjulet, i det som før var vedbod. Den var det aller første som var ferdig her på gården, sier kanskje LITT om hans store interesse for motorsykler :-)

Vi fikk tak i håndverkere som mente de skulle kunne ta jobben med å renovere alt sammen samt legge takene. De var på plass sensommeren 2002 og begynte med å sette opp ny drager, nye takbjelker og stendere til veggene. Deretter ble vegg for vegg kappet ut - snakk om villa gjennomtrekk!


Vi hadde flaks med været - hele tiden mens huset stod åpent var det oppholdsvær! Hver dag etter at snekkerne hadde avsluttet var det ryddesjau for min del. Alt de hadde kappet ned og kastet på bakken ble dratt vekk, noe ble kappet opp til ved og noe gikk ned på jordet for brenning siden. Deretter ble hele etasjen ryddet og støvsuget, alt verktøy samlet sammen, koppene de hadde drukket kaffe av vasket og askebegerne tømt :-) De uttalte "noen" ganger at de ble rent bortskjemte av å være hos oss, var ikke akkurat vant til slik "service". Vel, en ryddig arbeidsplass sparer både tid og ikke minst forhindrer en del ulykker så det passet jeg godt på!

Mot midten av oktober var arbeidet fra deres side klart, vegger var på plass, alle vinduene satt inn, tak lagt og  takrenner på plass! Isolering og videre jobb med inndeling skulle vi ta selv. Vi valgte også å ikke ha noe kryploft men skråtak i hele etasjen noe som vi absolutt ikke angrer på i dag :-)


Helt i høyre ytterkant her skimtes den gamle pipa. Den ble også skiftet ut, men det er en annen historie!

I takene ble det brukt sutakplater og utvendig ligger det sorte takplater med shingel-effekt.

Veggene har asvaltplater og panel utvendig, den innvendige isoleringen tok vi selv senere...

Det var utrolig deilig å se dette; tak som var tett, vindskier som ikke var råtne, takrenner som satt der de skulle og ikke minst vinduer rundt det hele som var i samme størrelse og ga huset et "litt" annet utseende! 

Neste plan for renoveringen var å ta for oss stua. Mer om det i neste innlegg om vår renovering av småbruket vårt! 

Dette var del 3 av renoveringsjobben vår, de andre delene finner du her   


mandag 5. mars 2012

Vinnerne er....

Først vil jeg si tusen takk for deltakelsen i min lille give away i forbindelse med besøkstallene og ønsker nye følgere hjertlig velkomne hit til meg!

Trekningen er foretatt ved hjelp av Random org. og de heldige vinnerne er:


Gave nr. 1
2 hvite rammer


Gave nr. 2
4 blå og hvite krukker
går til  nr. 12 Trine med bloggen Franske Drømmer

Gratulerer begge to! Så snart jeg får ordnet med adressene deres så går det en pakke i vei herfra til de glade vinnerne :-)


Klem Tone

Loppisfangst

Så var det atter en ny uke! Tiden flyr og det går definitivt mot vår og utesysler etter hvert GLEDER meg til å begynne å forme hagen vår (igjen). Det ser ikke vakkert ut akkurat nå med fyllmasse og manko på både gressplen og blomsterbed men det kommer, det kommer...

I mens får jeg vise frem litt av mine seneste "loppis"funn :-)

Først ut er 3 små glasskupler...

De er til lysestaker man vil sette te-lys i. Smart ikke sant?

 
2 gamle lampetter med flott dekor ble også med hjem

De må bygges litt om før de kommer i bruk

og så må jeg finne passende lampeskjermer
Tenkte disse skal få komme opp i stua etter hvert

Nå må jeg bare i vei på Dag's Marked her i byen og få tak
i hvit dekorsand til å fylle opp i glasskuplene så telysene står stødig
Men først skal det males et toppstrøk på det flotte salongbordet jeg holder på med

Søylene og understellet er klart

Men toppen trenger et par strøk for at jeg skal si meg fornøyd med resultatet :-)

Ønsker alle mine lesere en riktig flott uke!


Klem Tone