lørdag 31. desember 2011

Godt Nytt År med en liten bildekavalkade

Så var vi fremme ved årets aller siste dag. I morgen skriver vi 2012 og 2011 er omme. Her har det vært et år med mye jobb på huset og en hel del prosjekter, noe motgang men det meste har da blitt bra til slutt.  Har satt sammen en liten kavalkade av året som har gått, mest bilder av dyreliv og utendørs. Håper dere orker å være med helt gjennom...

Vi startet 2011 med å ta en 14 dagers tur til Sharm el Sheik i Egypt sammen med gode venner. Det var en deilig opplevelse og vi var heldige med hotellet da vår strand var den eneste som var tillatt å bade ved etter haiangrepene der nede.
Når vi kom hjem fra ferien begynte jeg i et engasjement som varte til mai. Februar var kald og med masse snø, både småfugler og rådyr var hyppige gjester ved foringsplassene her hjemme
Mars var like kald og snørik. I huset var det full aktivitet med å isolere påbygget som ble satt opp på nytt.
En dag ble jeg møtt av en hønsehauk med bytte da jeg kom hjem fra jobb
April med tøvær og en del blåst. Innvendig i huset skred det da fram, mye som skulle på plass. Elektrisk, vannrør, underpanel for gips på vaskerom, bod og bad. Hyggelig besøk på jordet en morgen av elgku med årskalv
I mai ble jeg igjen uten jobb, men med nok å henge fingrene i her hjemme var jeg ikke akkurat plaget av fritid... Vi reiste i vei til Finland midt i mai for at mannen skulle kjøre motorsykkel-løp og det gikk ganske bra for ham.
Slutten av mai var deilig, med blomstrende syriner og grønt, grønt grønt...
Juni bød på noen flotte soldager, men mye regn også...
Denne måneden ble det 2 turer i vei på motorsykkel-løp. Ett i Norge og ett på Anderstorp i Sverige.
Revebjeller er det mye av her hos oss og får representere juni 2011
Juli måned brente seg fast med den største tragedie som har rammet vårt lille land! Man ble sittende lamslått foran TV'n og skjønte ikke at dette kunne hende i trygge, lille Norge! Halden ble ikke skånet, flere av de unge på Utøya var fra Halden og ei av de kom aldri hjem igjen.

August var måneden da sola åpenbarte seg litt oftere og bød på herlige sensommer-dager! Rips ble høstet og mengder med kantareller fant veien ned i soppkurvene her! Litt racing ble det også på oss denne måneden, med tur til Sverige og Danmark med greit resultat for mannen i huset.
Slutten av september bød på herlig vær og det begynte å ta form også utvendig med påbygget vårt.
Oktober hadde både regn og noen fine dager til oss med både rimfrost på morgenen og sol utover dagen! Prestekragene her får æren av å runde av oktober 2011
November viste oss sine mørkere kvelder, men likevel var det en og annen herlig morgenstund denne måneden også. Innvendig i huset skred det fram både med ganger, vaskerom og ikke minst badet.
Desember opprant med vind og regn, en kort periode var det et tynt teppe med snø utendørs men den forsvant like fort som den kom. Julestemning utendørs var ikke på plass og da får man jo bare skape den inne istedet.

Hele året har jeg både funnet fram gamle saker fra gården og handlet mye av det som vi (les jeg) har vært på utkikk etter lenge. Det har blitt porselen, glass, børstesett, en gammel toalettkommode (som ikke er klar ennå), en del gamle tekstiler og filleryer, lamper med mer. De meste har blitt presentert her på bloggen, men den siste saken som jeg kjørte nesten 37 mil tur/retur her forleden for å hente hjem gjenstår....


TA DA!!!!!!!


Pidestallskap!!!!!!!

Funnet på FINN, hentet like utenfor Kongsvinger til en meget hyggelig pris :-)
Skal bearbeides en liten smule av min mann (settes godt sammen) og deretter få en god omgang med bivoks for å beskytte og mette treverket igjen. Dette skal stå i gangen nedenfor slagbenken og det blir nok raskt fyllt opp med saker som ikke brukes hver dag...


Med dette ønsker jeg alle mine lesere et riktig Godt Nytt År og takker for alle hyggelige kommentarer og bekjentskap gjennom året som har gått!
Vi blogges igjen i 2012
Nyttårsklem fra Tone


fredag 30. desember 2011

Litt nytt fra badet

Etter en del om og men har taklampene kommet opp på badet og de innfelte spottene i vindusforingene er tilkoblet. Taklampene er ganske store, 40cm i diameter og gir en helt grei grunnbelysning.

Da vi pakket ut taklampene viste det seg at kuplene ikke var like. Den ene var mye blassere i dekoren og da var det bare å pakke de ned igjen og sette oss i bilen. Vel nede i butikken ble vi raskt hjulpet og vi fikk kuppelen til utstillingen deres da de ikke hadde fler på lager :-) God kundeservice!

Valget falt på disse lampene da de har et litt nostalgisk preg. Kuppelen har marmoreffekt og dekoren er i gull/messing farge. Det kommer til å stå fint til resten av armaturer og tilbehør.

I vindusforingene er det felt inn 2 spotter i hvert vindu og de er med demping. Gleder meg skikkelig til å kunne ta det første badet i godt stemningslys!

Mannen jobber med å lyssette selve servantskapet og det blir også montert en del stikk-kontakter på det. Godt å ha nok stikk til alle de ulike sakene man har på et bad som trenger strøm. Elektriske tannbørster, barbermaskin, hårføner med mer...

Noe belysning skal også monteres opp inne i dusjnisjen. Det ser ut til å bli en form for LED-lyslist da disse fint kan monteres i våte soner. Det lyset kobles slik at det går på når vifte i dusjen også settes igang.

I går var jeg på en langtur på over 37 mil totalt for å hente hjem en sak jeg har lett etter LENGE!
Kommer bilder av det om ikke så lenge, må bare vente til mannen har fått lagt sin kjærlige møbelsnekker-hånd på det her og der og så skal det vokses opp...

Tusen takk for alle koselige kommentarer fra dere alle, det varmer godt!
Formen er absolutt på oppadgående, men passer på å ikke overdrive og mase meg opp. Det er tross alt fortsatt romjul og da skal det gå i litt saktere tempo enn til daglig :-)

Ha en fortsatt fin romjul!


Klem Tone

onsdag 28. desember 2011

Gammel juletrepynt

Har vært så heldig å arve en del av juletrepynten etter min farmor og farfar og der gikk det meste i sølv med snø på. Små og store kongler, bjeller og kuler samt noen fugler og garnnisser og disse må jeg selvsagt ha frem til jul.Fuglene og garnnisse ble plassert i furukvistene jeg har inne på kjøkkenet i et lite spann. I fjor hadde jeg einerkvister men de dryssa så veldig at jeg valgte furu i år.

Formen er på oppadgående nå endelig, men tar det rolig for å ikke få enda en runde med den hersens forkjølelsen som herjer nå om dagen. Seiglivet er den så absolutt!

Tenker på alle i Norge som er rammet av de siste dagers harde vind. Både av materielle skader, isolasjon og strømbrudd. Det er lite å stille opp mot slike naturkrefter og man kan vel kun prise seg lykkelig at ikke det slo så hardt her i Østfold. Noen veltede trær har vi jo sett ute i skogen vår, men taket ligger fortsatt på og ingen ting er blåst vekk eller har blitt ødelagt. Håper at alle berørte kan få en rolig fortsettelse av romjulen og et noenlund vindstille nytt år!

Har besøkt mange blogger de siste dagene og virkelig kost meg med nydelige bilder av vakkert dekkede bord, nydelige julepyntede hjem og ikke minst gleden man uttrykker over noen rolige dager i lag med nære og kjære på et litt lavere gir enn vanlig. Vi trenger alle noen pauser i den ellers så travle hverdagen de aller fleste har, det er slik man lader seg opp til å møte hverdagens kav og mas igjen!

Ønsker dere alle en fortsatt fredlig og god romjul på lavgir og "lading"!


Romjulsklem fra Tone

mandag 26. desember 2011

God romjul !

Julaften ble koselig, om en litt spesiell. Jeg har fått en ny runde med hosting og feber
og var en tur i gulvet på ettermiddagen. Dermed ble det en sen, men likevel god og hyggelig julemiddag på oss 3 her hjemme. Kalkun, ribbe, medisterkaker og julepølser smakte også sent på kvelden. Etterpå koste vi oss med kaffe, konfekt, kaker og gaveutdelingen.

Har ikke fått tatt noen gode julebilder av de 4-beinte i heimen
så dette bildet får representere dem. De har også kost seg med både mat og masse oppmerksomhet. Litt riskrem har de nå også fått så de har nok kjent av julens gleder de også...

Og siden snøen har glimret med sitt fravær, kanskje ikke så rart med temperaturer godt over 10+ nå i desember, så får dette bildet gi oss den "rette" julestemingen slik vi kanskje alle drømmer om utendørs også :-)

Snart skal mamma kjøres hjem til Strømstad og så venter det en hyggelig middag hos pappa og hans kone. Det blir den siste 2.dags middagen i deres gamle hus, et hus jeg har vokst opp i. De har nemlig solgt og skal flytte inn i en vertikaldelt 2-manns bolig på et av byens nye felt like over nyttår! Da får de alt på ett plan og veldig mye mindre å styre og stelle med, og med deres så aktive liv så er helt sikkert det helt ideelt! Selv om pappa blir 79 år om noen måneder er han høyt og lavt og veldig sjelden å finne hjemme. Han er engasjert i både golf og i Halden skiklubb og er en flittig bruker av marka, i tillegg til at de ofte tar seg turer til utlandet.

Ønsker dere alle en fortsatt god romjul!


Romsjulsklem Tone


fredag 23. desember 2011

God Jul ønskes dere alle


Nå har julefreden senket seg i huset!

Juletreet er pyntet og tent, det er selvhogd (mannen har tynnet i skogen vår kan man si)... Maten er i hus, likeså drikke, kaker, godterier og gaver. Det er rent nok til at jeg er fornøyd og har pyntet klart det aller meste, duker er strøket og det meste ligger klart til julemiddagen i morgen.

I morgen tidlig blir det risgrøt hos svigermor og da starter virkelig julefeiringen her til gårds. Mamma er på plass her hos oss og blir til 1. dag utpå tidlig kvelden. Vi blir kun 3 til bords, men kose oss skal vi helt klart gjøre med deilig mat og hyggelig stemning. Kattene får vel litt ekstra i skålene de også i morgen, selv om de nok ikke skjønner helt hvorfor :-)

Benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig God Jul!Juleklem fra Tone

tirsdag 20. desember 2011

Rørleggerne er ferdige!

I dag ble oppgavene til rørleggerne avsluttet både på badet, vaskerom og med utevannet! Det gjenstår jo fortsatt en hel del å gjøre for at både vaskerom og bad er helt klart, men nå er det opp til oss hva vi rekker med og orker rett oppunder jul. Så det kommer noen bilder av begge rom uten at noen av de er ferdige....

Vaskemaskin blir installert i kveld og fryseren blir også midlertidig satt inn på vaskerommet. Da er alt i hus og ikke ute i boden - deilig!!! Resten av innredningen på vaskerommet tar vi siden, det viktigste er nå å slippe å gå ut og over gårdsplassen i all slags vær for å vaske tøyet.
På badet skal badekaret bygges inn og deretter skal det også flislegges og servantskapet skal ha en runde med klarlakk for vannsprut samt at det skal tilpasses noen skuffer, et speil skal monteres inn og noen spotlights i toppen og et par kontakter skal settes inn i det også. Vi har ikke kjøpt noe av f.eks. dorullholder, håndklestang eller slikt da vi ville vente for å se akkurat hva vi vil ha inn der og om det blir veggmontert eller frittstående papirholder... Tenker vi gjør som til gjestebadet, nemlig bestiller via Jet Carrier fra USA hvor de har et stort utvalg av slikt utstyr i nettopp antikk bronse. Hyggelige priser er det også, selv med frakt og moms og gebyrer for tollbehandling. Jet Carrier tar hånd om alt fra bestilling til du kan hente det ut i Norge og du betaler kun en gang hele summen for alt sammen! Behagelig med andre ord og det liker vi!!!


Badekararmatur er fra Rubinor og i antikk bronse

Badekaret er Subway 90x190 fra Villeroy & Boch

Dusjen er fra FM Mattsson
Dusjen er ikke synlig før du går mot nisjen og derfor har vi valgt i første hånd et oppsett i krom,
men det blir nok byttet ut med et i antikk bronse bare vi finner ett som vi liker både pris og utseende på

Toalettet ble i serien Hommage fra Villeroy & Boch. En nostalgisk modell men likevel med moderne finesser som f.eks. lukkedemping. Vi lurte på en modell med vegghengt sisterne men ble frarådet av flere som har dette, da det kondenserer en hel del.

Servantskapet er fortsatt "work in progress"...
Armaturen til servanten er fra Rubinor i antikk bronse, helt lik den vi har på gjestebadet

Overdelen står foreløpig ute på gangen i påvente av litt ombygging og klarlakk

Dessuten skal jeg nå skrubbe ned hele badet først for deretter å bruke et polerende vaskemiddel etterpå for glans. Ble anbefalt å vente til rørarbeid var klart, da det lett blir både skitt og fett etter slikt arbeide. Rullesteinene på gulvet inne i dusjnisjen skal settes inn med en spesialvæske som gjør dem blankere - slik at de nesten ser konstant våte ut og får det flotte fargespillet det faktisk er i våt stein!

Taklamper ble funnet og handlet i går etter MYE sjekking på nett og i butikker. Christiania Belysning her i Halden hadde faktisk 2 stk av de vi ville ha på lager!!! Så noe går da vår vei også :-)

Nå ropes det fra underetasjen etter hjelp til å sette på plass vaskemaskinen! Må stikke, men passer på å ønske dere alle noen gode dager frem til den store dagen!

Stress minst mulig, julen skal være koselig og en tid for ro og hygge med nære og kjære. Om det ikke er skurt tak og vegger så koser folk seg i hyggelig lag uansett! Og det er bare en selv som vet at det og det ikke er gjort! Det å gi oss selv dårlig samvittighet for alt vi ikke har fått gjort, er vi jenter/kvinner jammen gode på. Mindre gode er vi på å være stolte av ALT det vi faktisk har fått utrettet!

Så klapp deg på skulderen og ros deg for alt som er gjort og NYT det!


STOOOOR førjulsklem Tonesøndag 18. desember 2011

Stua i juleskrud og GULL, GULL, GULL!!!!!!!

Gratulerer til de norske håndballjentene med gull!!!!

Stua vår begynner så smått å dra seg sammen slik vi ønsker den. Har hatt et bord fra 80-tallet stående sammen med den nye skinnsalongen lenge og har ergret meg "grønn" over å ikke finne akkurat DET bordet vi ønsker oss. Men så etter nøye overvåking på nettet fant jeg ett som jeg føk i vei og hentet hjem i går!

Et "marmorbord" med understell som er justerbart i høyden
Både bordplata og understellet passer oss perfekt!

Litt av mitt gamle kobber må frem nå til jul og Plantasjen ble besøkt i går for å fylle på med mer blomster til jul

Julestjerner må jeg ha litt her og der
Disse ble plassert i 2 gamle potteskjulere i messing fra loppis...

Et gammelt trau har fått juledekor med girlander og 2 nisseunge-par
Nisseungene og girlanderen fant jeg på Plantasjen og trauet er gammelt

Rødnissen står ved døra ut fra spisedelen sammen med et lite spann med furukvister i
Har pyntet kvistene med litt gammel julepynt og noe nytt

Blånissen står og vakter ved rundovnen

I morgen håper og tror vi at det kommer rørleggere igjen...
Dusjen er installert, ny vask på vaskerommet med overløp og en del klargjøring ble utført på fredag. Blir spennende å se hva mer som er klart etter avsluttet dag i morgen :-)

Ønsker alle en riktig fin uke, pass på å ikke stress for mye - jul blir det uansett!Klem Tone

torsdag 15. desember 2011

Julekos på kjøkkenet

I dag har min svigerinne og jeg kost oss skikkelig på kjøkkenet med å lage en stor mengde brente mandler! Det ble skravlet, drukket kaffe, veid og målt opp og rørt i panna til den store gullmedaljen! En ordentlig kosedag med andre ord! Tiden rant i vei fryktelig fort, som det som regel gjør når man koser seg i trivelig selskap.

Her er min del av alt sammen. Fikk det over på disse skjønne glasskrukkene
og har en skål stående framme på bordet med en god porsjon også.
Tror jeg må finne noe rødt bånd og knyte rundt disse krukkene for å gi dem et skikkelig julepreg. Har vel noe liggende i en av jule-eskene som står inne i stua...

"Kokkelering"Det er første gang jeg har gjort dette på egenhånd og må vel innrømme at enkelte "runder" ble skikkelig "brente" mandler :-) Men smaker godt med selvgjort uansett. Min svigerinne fikk med seg en like stor andel hjem og jeg tror ikke det lasset heller blir så gammelt...

Oppskriften vi fulgte er 200 gram mandler, 2 dl sukker og 1 dl vann. Har også nå lært at vi må spre hver porsjon bedre på bakepapiret :-) Det ble noen store "klumper" som det måtte hårdhendt brekking på for å få delt opp. Men ble en del "knekk" igjen og den er allerede borte. Litt søtmunn kan man kanskje si!

Et skår i gleden over denne koselige dagen er at rørgutta glimret med sitt FRAVÆR!!!! Ikke et knyst på telefon heller om at de ikke kom!
Hva skal man egentlig si til slikt?
Er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet!!!!

Ønsker alle en fredelig og fin torsdagskveld!Klem Tone