søndag 27. november 2011

Den deilige førjulstiden...

Jeg har ikke fått gjort alt jeg hadde tenkt denne helgen. Sliter med en lei hoste og har feber litt til og fra så i morgen blir det vel å sette seg tålmodig på venteværelset hos legen...

Julegardinene ligger fortsatt og venter på strykejernet og det trengs nok litt mer rengjøring her og der før det virkelig er klart til jul. Men har fått oljebehandlet benkeplata på kjøkkenet og det var absolutt på tide. Treverket fikk tilbake sin flotte lød og tåler igjen litt vann og søling uten at det blir flekker. Og så har adventstaker, både med levende lys og de elektriske kommet på plass og da har det sneket seg med en og annen nisse i tillegg...

Det første lyset er tent
Fatet er gammelt og fyllt opp med kongler og naturmateriell
Nummerskiltene kommer fra Plantasjen

Klarte ikke å dy meg, måtte frem med noen nisser også på peishylla

Adventstake i det ene kjøkkenvinduet

Den andre adventstaken, de er i ulik høyde
for å passe bedre med vindushøydene

Hjertekransen er på plass i det ene vinduet på arbeidsplassen

Og stjerna er på plass i det andre vinduet
Denne sprayet min snille mann mattsort før julen i fjor

Et par nisser har funnet plassene sine på kjøkkenhetta også

Det gamle kjøkkenbordet skal også romme kakebokser (med innehold) etter
hvert, men foreløpig får dette søte nisse-paret kose seg der


Skulle jo ha vært på bloggetreff med Halden-bloggerne i ettermiddag men av hensyn til de andre så valgte jeg å bli hjemme :-( Hadde gledet meg sånn til å treffe de andre, men det får bli en annen gang. Både tror og håper at det blir flere slike treff i byen vår :-)

Vil takke for alle koselige kommentarer fra dere, setter umåtelig stor pris på all tilbakemeldinger og prøver å legge igjen et lite spor når jeg er innom deres blogger også!

Ha en fortsatt deilig advents-kveld! Nå skal resten av kvelden tilbringes i sofakroken med mann og katter, så får  "Berit" herje rundt hushjørnene så mye "hun" orker...Klem Tone

torsdag 24. november 2011

Prøvekjøring av slagbenken i gangen...

Gangen er ikke klar, det mangler både tak- og gulvlister samt siste malingsstrøk på alt listverk men jeg måtte bare sette ut slagbenken for å se hvordan det blir...

Kan trygt si at jeg gleder meg til det er klart og jeg kan begynne å møblere og henge opp på veggene her nå.


Ser for meg et gammelt skap oppe i enden her, kanskje et slikt pidestallskap
Kjekt å ha til oppbevaring av saker man ikke bruker hver dag...
Tror det blir fint med noe som er høyt men ikke så dypt, kanskje rundt 45-50cm i dybde bare

Tak-kassene er oppe og malt så nå venter jeg på taklister skal komme på plass

Legger dere merke til at mannen i huset har fått panelen i tak-kassene helt på linje?
Flink den mannen min!

Taklampene kommer ikke opp før alt er ferdigmalt
Greit med godt arbeidslys i mellomtiden...

Mot tømmerveggen blir det ikke listet, kun fuging som allerede er klar

Venter i spenning på telefon fra rørleggerne med leveringstid på baderomsutstyret. Noe ligger klart inne på badet, armatur til servant, armatur til badekaret, dusjarmatur samt håndkletørkeren. Håper virkelig at vi kan ta i bruk det nye badet før jul!

Krysser også fingrene for at skyvedørs garderoben (på korrekte mål) kommer i morgen slik at vi kan montere den i helgen og da er alt klart i inngangspartiet også for tak- og gulvlister.

Passer på å benytte anledningen til å ønske 2 nye følgere velkomne!
Marte med bloggen Martes atelie og Elisabeth med bloggen Fryd og glede.

lørdag 19. november 2011

Et særdeles koselig hotell/vertshus i Småland, Sverige

Sommeren for 2 år siden dro mannen og jeg på en 4-dagers kosetur til Småland, Sverige. Vi hadde booket oss inn på juniorsuiten ved Hestraviken Värdshus.

Dette er en herlig plass, like fin om sommeren som på vinteren, de har en flott hjemmeside (det er linket i teksten over her) med masse bilder og ulike tilbud for helger, ferier, julebord, romantisk week-end med mer og er så absolutt å anbefale om man har lyst til å skjemme seg litt bort!

Maten var utsøkt og de har en velfylt vinkjeller som kan oppfylle de flestes ønsker med tanke på god vin til både mat og hygge.

Det er masse å finne på i området rundt her. Golf, hesteriding, kano og robåt utleie, High Chaparral (en skikkelig cowboy-by for de som ikke kjenner til denne) ligger ikke langt unna heller for de som evt. reiser med barn.

Resepsjonshuset

Huset som rommer spisesalen og på utsiden er det et svømmebasseng og god uteplass for å nyte mat eller annet utendørs på sommeren

Peiskos inne i spisesalen

Juniorsuiten (nr. 47) med en helt nydelig seng fra Hästens!
Skulle gjerne tatt med den sengen hjem faktisk!
En liten balkong er det også, døren ut til den er til venstre for stolen bak i rommet.
Badet var også helt nydelig, med stor dusjnisje og herlig stort boblekar!
Peisen brukte vi ikke da dette var på sommeren, men kan tenke meg det er kjempekos å sovne til flammenes dans i den på vinterhalvåret :-)

Mannen og jeg er nede for telling med feber, hosting og harking og det kunne jo liksom ikke passet dårligere akkurat nå. Det er siste innspurt før det kommer en hel masse saker til badet og skyvedørs garderoben kommer vel i slutten av neste uke så vi gjør det vi klarer mellom helt nødvendige hvilepauser for å hente seg inn igjen.

Kommer sterkere tilbake utover uka (håper jeg) med bilder etter hvert som ting kommer på plass her. Skal prøve å få malt et toppstrøk på ventilasjonskassene i taket på mellomgangen i kveld...

Takk for hyggelige kommentarer og så vil jeg ønske Yvonne med bloggen Kløverhuset hjertelig velkommen som ny følger hos meg! Ta gjerne en kikk innom bloggen hennes :-)

Ønsker alle en god lørdagskveld forhåpentligvis fri for hosting og feber!


Klem Tone

mandag 14. november 2011

En nydelig morgenstund i november

Det tegner til å bli en nydelig november dag, sola kjempet seg gjennom morgentåken i dag og jeg måtte ut i den skarpe lufta og ta noen bilder selvsagt!
Det blir nok flere turer utendørs for å kjenne på sola men det står en mengde dørklosser og venter på meg. De skal pusses og grunnes før de skal ha det første toppstrøket med hvit oljemaling. Siste toppstrøket tas samtidig med alt listverk ellers i gangene.

Det gjenstår kun litt småpusling på innkassing av ventilasjonsrør i taket på mellomgangen. En side er klar for sparkling og den andre blir vel klar i kveld.Disse "kassene" skal males i samme farge som taket, og det er brukt samme panel som i selve taket. Godt man har en mann som er nevenyttig!


Ønsker alle en riktig deilig mandag!


Klem Tone

fredag 11. november 2011

Peiskos på en fredagskveld!


Bare kort innom for å ønske alle en riktig god fredagskveld.

Det fyres i peisen og med noen tente lys skapes det en deilig avslappende stemning i huset. Godt å kunne kose seg litt en fredagskveld, for helgen ser ut til å bli ganske travel her igjen.


Klem Tone

onsdag 9. november 2011

Gamle møbler fra gården


En av fordelene med å ta over et gammelt gårdsbruk er alle gamle møbler man får med på kjøpet.
Ikke det at det var så mye antikviteter her, men noen artige saker fantes jo. De aller fleste skal vi beholde selv og her er et lite utvalg

Gammelt bakebord. Det har 2 klaffer, herlige dreide ben og en skuff på enden


En gammel kjøkkenstol. Denne har vært malt med rødbrun linoljemaling
og er passe slitt der man forventer det etter mange tiår...
Den trenger å tas fra hverandre og limes på nytt, litt typisk slike gamle stoler
Limingen slipper fordi den tørker helt ut og sprekker da vi per i dag har høyere innetemperatur samt tørrere inneluft.

Nydelige detaljer i stolryggen


Denne stolen er nok enda eldre. Den også malt med linoljemaling
og trenger samme jobb som den over. Liming...

Setet er helt renslitt fra malingen og slik skal den forbli

Denne stolen har vi 3 stk av og da vi hadde kjøkken midlertidig
inne på det gamle soverommet brukte vi bakebordet og disse 3 stolene. Det ble en veldig koselig liten sitteplass foran vinduet der.

I dag har vi 2 av dem stående inne på spisedelen på kjøkkenet
og begge kattene elsker å ligge på dem. Det
kan ha en sammenheng med at det er puter på dem :-)


2 ganger i året setter jeg inn slike møbler med møbelpolish for å bevare treverket noenlunde. I høst har jeg vært sent ute og først i går kveld fikk jeg "ånden" over meg og fant frem polish og filler. Men så ble de fine igjen da!

Når vårsola titter godt frem får de en ny runde, dvs. når fyringssesongen er over. Like viktig å polere gamle møbler som bilen f.eks. *smiler*

Det finnes en god del andre gamle møbler her hos oss, men foreløpig står de lagret og noen av de trenger en aldri så liten restaurering før de kan tas i bruk. Noe har jeg allerede pusset opp og solgt videre for det kan faktisk blir for mye møbler også. Liker ikke når det står stablet oppe på hverandre for da synes ikke jeg at hver ting kommer ordentlig til sin rett... (sier hun som har stua fullstappet med stablede møbler akkurat nå - hi hi)

En annen gammel sak som skal under behandling - etter hvert - er en gammel flatlokket kiste jeg har fått av en av mine onkler.

Denne skal jeg ta av alle beslag og pusse ned. Om den males eller beises og lakkes er litt avhengig av hvilke møbler som havner oppe i kosekroken i 2. etasje. Det er tenkt at vi skal bruke kista til bord og vi kommer nok til å sette bein på for å få den litt mer opp fra gulvet. Men foreløpig rommer den en hel masse saker som det ikke er ferdig plass til i entrèen ennå :-)

Nå må jeg komme i gang med litt malejobb inne i huset igjen. Fortsatt litt som gjenstår nede i entrèen og gangene før de siste listene skal på. Dessuten venter vi på skyvedørsgarderoben vår! Ikke får jeg hengt opp den gamle hattehylla ennå heller fordi jeg skal male over ALLE lister en gang til etter sparkling og pussing og jeg vil ikke søle maling på de gamle sakene.

Ønsker alle en riktig fin onsdagskveld!

Passer på å ønske Asbjørg med bloggen Primula og mere til.. hjertlig velkommen som ny følger her hos meg. Ta gjerne en kikk innom bloggen hennes. De holder på med fornyelse av kjøkken og stue bl.a.


Klem Tone

mandag 7. november 2011

Mammas sminkebord er ny-sminket !

Nå står sminkebordet til mamma inne i stua og godgjør seg, les; malingen herder :-)

Bordet ble demontert i alle delene, alt ble pusset over og så ble det vasket grundig med salmiakkvann. Dernest var det tid for grunning. Brukte Nordsjö sin oljebaserte heftgrunn og med en mellomsliping før grunnestrøk nr. 2 begynte det å ta form. Til toppmalingen valgte jeg Nordsjö sin Ready i glans 40 og har brukt fargen CHI da mamma også har denne på kjøkken-kommoden jeg malte for henne. Kommoden brukte jeg glans 15 på, og der hadde mamma handlet Jotun sin interiørmaling (vannbaserte).

Det er malt i like mange strøk også på baksiden og på undersiden. Undersiden spesielt med tanke på om hun skal sitte ved det ferdig pyntet og slippe å rive opp klær eller strømper mot en ru underside :-)


F Ø R


Jeg håper (og tror) at mamma blir fornøyd! Hva tror dere?
Bordet skal stå her noen dager før jeg tar av beina igjen og laster det inn i bilen for hjemreisen til Sverige.

Prosjektet jeg har på gang nå er 2 gamle nattbord. De kommer fra Mysen møbelfabrikk og var ikke akkurat i noen presentabel tilstand da jeg kom over dem. Den ene skuffen måtte demonteres og limes sammen igjen. Godt man har et stort utvalg i tvinger! Etter en grundig nedsliping av lakk som var flasset av over det hele så var det fram med salmiakkvannet igjen. Nå er begge skapene grunnet en gang, og som vanlig hadde jeg det travelt med å komme i gang så ikke noe før bilder :-(

Men kommer med bilder av dem under arbeidetets gang. Har også kommet over et lite "lager" med nydelige porselensknopper og 4 av de kommer til å pryde disse nattbordene på sikt.

Fine?

Jeg passer på å ønske Sara med bloggen Saras stove velkommen som ny følger her hos meg! Ta gjerne en kikk inn på bloggen hennes, de holder på med full oppussing av et gammelt hus ved Bergens-kanten!

Ønsker dere alle en deilig og fredelig mandagskveld og tusen, tusen takk for alle kjempehyggelige kommentarer!


Klem Tonelørdag 5. november 2011

Badet begynner å bli klart for innredning

Baderommet nede har tatt lang tid og det er fortsatt en del igjen. Men flisene er klare, belisting er på plass, vindusforinger med innfelte lys (med dimmere), vinduslister og døra er på plass. Nå venter vi på at rørleggerne skal komme tilbake med tid og oversikt på hva de evt. kan bidra med på innredningssiden.

Badedøra
 
Inn her er dusjen, god og romslig med rullesten i bunnen for deilig "fotmassasje"


Detalj fra bunn av dusjen

En liten nisje i dusjen

Her i dette hjørnet blir det badekar som vi skal bygge inn og flislegge kanten på.
Vi har valgt å legge gulv og opp til vindu i antrasittfargede fliser, deretter en
bord før lyse fliser og en smal topp-bord øverst.
Flisene kommer fra Flisekompaniet og bordene er kjøpt på Right Price Tiles

Til venstre her kommer toalettet og servantskapet til høyre.

I vindusforingene er det felt inn spotlights med dimmere

Dype gode vinduskarmer

Det er et vanlig vindu og et mindre vindu inne på badet og jeg/vi vurderer å legge folie på dem. Ikke for at det er så mange naboer akkurat, men litt privatliv vil man gjerne ha på badet. Tror ikke det blir gardiner her i første omgang i hvert fall.

Ellers i dag har det gått i maling av mammas sminkebord (siste toppstrøket) og vasking og klargjøring av sommerbilen min som skal ut på vinterlagring i morgen.

Kommer nok bilde av sminkebordet om en dag eller 2. Vil ha det stående noen dager og "herde" i malingen før jeg kjører det hjem til henne.

Slik så det ut før jeg begynte på det
I og for seg ikke stygt i finishen, men stilen passer bare ikke hos henne. Så nå blir det malt i fargen "CHI" i en halvblank oljemaling. Tror det kommer til å bli lekkert på soverommet hennes!

Hoveddelen ferdig grunnet

Beina etter første grunningsstrøk

Ønsker alle en riktig deilig lørdag!


Klem Tone