torsdag 29. september 2011

Ny inngangsdør er ankommet!!!

Bare kort innpå for å vise den nye inngangdøra vår som har ankommet heimen!

Man blir visst litt tussete av slike husprosjekt for jeg tar meg i å sitte her og føle meg lykksalig og hoppende glad for ei dør!!! Nå blir ikke døra klar til å tas i bruk før på mandag, fordi det skal inn en del vinkeljern for å holde den på plass og de er selvsagt ikke klare ennå. Tror kanskje det skal på ei dørpumpe også så ikke hverken dør eller karm går fløyten av vind eller humørsvingninger...


Se bort fra det "skjønne" røret som stikker opp foran her da *smiler*
Grønn dør ble det, fra Diplomat og den heter Eide.
Vi valgte dørbredde på 1 meter og høyden er 2,10.
Glasset er maskinantikk sotet, noe som er standard på denne døra.

Ha en flott kveld videre alle sammen!


Tar en trall med gode gamle Shakin Stevens;  "Behind the green door"..... Klem Tone

Det går framover utvendig....

I dag er det strålende solskinn og delig temperatur utendørs og jeg benytter muligheten til å rydde og ordne litt både i boder og rundt huset.

Det går framover utvendig med huset og i dag fikk vi ENDELIG telefon om at inngangsdøra har kommet! Jippi, den blir hentet senere i dag :-)

Her er selveste Per, sjefen over hele eiendommen når det gjelder dyrelivet...

Vannbrett og vindusklosser på plass på enden av soveromsdelen

Gavelvegg på soverommet er også klar med brett og klosser

Baksiden av huset ned mot jordet er også klart...
(ser at Buster snek seg med igjen, en liten linselus han der...)

Nå gjenstår det øvre vannbrett, klosser og øvre panel på denne siden. Den døra som står der har vært kjekk å ha under oppussingen, ikke så nøye om man skubber borti med verktøy eller materialer
(og igjen er Buster med på bildet - ekte linselus JA)

Her sitter han, lurer på om han har hørt om "en ring av selvtillitt" - hi hi
Neida Buster, dette er en ring av sement - noe helt annet det skjønner du lille gullet mitt!


Vel da er det ut i sola igjen, ikke mange dagene som er slik som dette fremover tror jeg. Best å ta til vare de dagene med nydelig høstvær, lader opp foran en lang og etter sigende ekstremt kald vinter!


Ønsker dere alle en riktig deilig høstdag - nyt den for den kommer ikke tilbake!Klem Tone

onsdag 28. september 2011

Halden-jente skrev historie i helgen!

(Bilde fra VG-nett)

Råe og vakre Caroline Olsen, 21 år og fra Halden skrev historie nå sist helg ved å bli Norgesmester i roadracingklassen Superstock 600. Hun ledet med kun ett poeng før helgens siste løp og klarte å holde samtlige gutter bak seg under hele løpet og vant dermed også tittelen Norgesmester! Dette har aldri blitt gjort av ei jente før og jeg er ikke så rent lite stolt av å kjenne denne jenta!

Hun startet opp med MC-kjøring på bane for noen år siden, da kom hun opp på Rudskogen med sin gateversjon av en Aprilia 125ccm og viste at hun hadde talent for dette.

Her kan dere lese litt om hva som er skrevet i avisene i det siste rundt hendelsenBildet er lånt av Tone B. Jacobsen (Halden)

Her er et bilde fra finale-løpet hvor Caroline Olsen ligger rett foran Alf Georg Joranger som kun lå ett poeng bak henne i sammendraget før dette løpet.Om 14 dager bærer det i vei til Albecete i Spania for deltakelse i Europa-mesterskapet for henne, og jeg krysser fingrene og alt annet for at hun klarer å kjøre fra flere gutter der nede :-)


Bøyer meg i støvet for denne utrolige prestasjonen!

fredag 23. september 2011

Smart oppbevaring av kattematen

Det er ikke lenger noen melkekyr her på småbruket, men et gammelt melkespann merket med navnet til min manns morfar samt leverandørnr 28 stod her da vi tok over. Det har lenge stått ved det gamle kjøkkenbordet uten noen annen funksjon enn å se fint ut. Helt til en dag da mannen min foreslo å ha tørrforet til kattene i det istedet for den stygge plastsekken det kommer i!

Som sagt så gjort, spannet er fyllt med mat til Per og Buster og det ser nå 10 ganger bedre ut enn den fæle gule plastsekken stående i åpningen mellom gangen og kjøkkenet. Smart er han og god smak har han, mannen min :-)


Jeg nevnte vel i et tidligere innlegg at vi skal sette inn et gammel helfigurspeil foran den gamle døra i tømmerveggen på gangen. Her er speilet, det har en gang i tiden hatt både krone og lyseholdere men dette er sporløst forsvunnet for lenge, lenge siden. Kronen hadde vi ikke fått plass til uansett, men lyseholdere i messing skal jeg nok finne et par av på loppis eller på nettet (han FINN er kjekk å ha).
Her er i hvert fall speilet - blir spennende å se det montert inn i veggen etter hvert. Ikke så lenge igjen nå tror vi :-)
Og så har vi den flotte hattehylla som skal opp i inngangspartiet. Det var en gang en hattehylle på rundt 2 meter som hang i et forsamlingslokale visstnok. Den har altså blitt kappet ned og kappeenden må beises og hele hylla skal pusses lett og deretter få ny topplakk. De herlige krokene skal skrues av og renses og smøres før montering igjen. Tror den mørke hylla blir flott mot den lyse veggen...Det har vært en helt nydelig høst-dag her i dag, men samtidig ganske kraftig vind. Har i hvert fall fått vært en del utendørs og jobbet litt med noen av mine mange prosjekter. I dag har jeg brukt min nye varmepistol og jobbet meg gjennom mange lag gammel maling på noe som jeg tror kommer til å bli kjempeflott!

Nå er det fredagskveld og snart pizza og TV-kos i heimen!
Ønsker alle en riktig fin kveld og tusen takk for hyggelige kommentarer fra dere alle :-)


God Helg!

Klem Tone

torsdag 22. september 2011

Sommeren synger på siste vers...

Det er definitivt siste rest av sommer utendørs enkelte dager men det mer og mer høstlig både i vær og hage. Liker også høsten, når det ikke regner vannrett og er så mye vind at man nesten letter fra bakken...

Denne Asalea'n min synger vel litt på siste vers den også for denne blomstringsrunden. Lurer nå på om den kommer med blomster til jul? Den har nå blomstret 3 ganger siden jeg kjøpte den i desember 2010

Noen blåklokker står og vaier i vinden

Rødkløver er skikkelig gårdsblomst for meg. Det hører liksom til på et torp eller en gård

Prestekragene mine sprer seg villig overalt og jeg har ikke hjerte til å luke dem bort. De forskjønner en ellers litt rufsete hage for tiden

Blomstene jeg plantet i kurven med Velkommen-skiltet har også igjen knopper

Men det var litt rim på bladene i morges så det er vel ikke sikkert blomstene springer ut

Dagen i dag er delvis skyfri himmel og god vind. Dermed er det bare å komme seg bort i vaskeboden og henge opp rent tøy og sette på en ny maskin. Det tørker nok lynraskt ute nå i denne høst-vinden. Snart kan man jo bare glemme å henge ut klesvaska...

Passer på å ønske velkommen til 2 nye følgere; 2nes malerier & design samt staudecafeen. Hjertlig velkomne er dere og jeg håper dere vil trives hos meg :-)

Ha en deilig torsdag alle sammen!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

tirsdag 20. september 2011

Litt oppdatering fra huset

Det går da framover her med huset ute og inne, og i dag tenkte jeg å vise litt utenfra.

Dette er det som blir soverom. Blir deilig med utgang direkte til uteplassen

Endeveggen på soverommet

Baksiden av huset. Fra venstre blir det soverom, neste vindu er i garderoben, deretter kommer vindu til boden og helt oppe i enden er et vindu på det nye badet

Det blir slike vindusklosser over det hele - litt lavere på de små vinduene...

Underklosser og "pynt" under vinduet

Har vært og hentet vindusbeslag fra blikkenslager i dag, men "snekkeren" hadde ikke lyst til å jobbe utendørs i dag. Kan da skjønne det, det striregner og er bra med vind. Det er jo å gjøre innvendig også så arbeidet stopper ikke akkurat opp pga. dårlig vær :-)


Nå skal jeg ut i "malebua" mi og svinge kosten over litt saker og ting som står der. Kommer nok bilder av en hel del saker etter hvert.

Lille Buster snek seg med på et bilde og da måtte han jo få være med i innlegget...

Ønsker alle en deilig tirsdagskveld!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

mandag 19. september 2011

Noen loppis-funn fra helgen

Som så mange andre har jeg også vært på loppemarked/loppis i helgen og det ble en hel del saker med hjem. Stakkars mannen min, han blir like oppgitt hver gang bilen kommer hjem full med saker som jeg rett og slett bare "måtte" ha :-) Men mye av det som kom hjem etter helgen har passert nåløyet hos ham også, gode mannen min!

Et gammelt ovalt fasettslipt speil!
Det skal renses i rammen og så får jeg se hvilken vegg det kommer opp på når det begynner å bli mer klart her hjemme. Skal jo fylle noen vegger etter hvert...


Et herlig skuffeskap med etikettholdere
Det tror jeg blir knallfint inne på hobbyrommet mitt etter hvert.
Det passer veldig godt sammen med et annet skrin jeg har i samme stil.


2 metallskap!
Det ene med hjul og det andre har jeg hjul til liggende ett eller annet sted eller kanskje jeg skal skru de sammen som en høyde. 6 gode skuffer i hvert skap og det blir nok også med inn på hobbyrommet - masse lagringsplass er ikke å forakte!


Ellers har det gått i husjobbing i helgen - det går framover og nå begynner man virkelig å se hvor stort det hele blir til slutt. Litt vanskelig å få det fulle inntrykket av plassen når det står verktøy, materialpakker +++ over det hele. Det formelig klør i fingrene etter å starte møblering og styling av alt sammen, noe som resulterer i litt kjøp av saker og ting - hi hi 

Nå er det byen neste og handle lister og annet til huset og kanskje fylle på litt i kjøleskapet...

Solen skinner ute og det ser ut til å bli en deilig høstdag! Ønsker alle en fin start på uka!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone


lørdag 17. september 2011

Litt fra rehabiliteringen...

Tok noen bilder av mellomgangen her nå som den er ryddet og klar for rettemasse...
Primet gulvet kl. 01.30 i natt! Nå begynner det å nærme seg at vi kan få flislagt over det hele :-)

Her er en hylle som skal pusses og shines opp litt før den får ny plass på veggen i inngangspartiet. Den er solid og tar utrolig mye tøy og det passer bra her!

Et lite utsnitt fra gangen, veggene holder på å rettes, tømmerveggene til høyre blir bevart et stykke nedover og foreløpig malt opp i samme farge som resten av panelveggene - Krem 5502

Litt mer enn vanlig oppussing kan man si

Veggstumpen mellom inngang til stua og kjøkkenet

Denne blir også bevart som den er - litt sparkling av noen huller men ikke alt for mye...

Denne gamle døra er dessverre ikke mulig å redde, men den blir stående bak et helfigurspeil (gammelt) som rammes inn. Deilig med helfigurspeil i gangen ja!

Til slutt døra inn til vaskerommet. Samme dører blir det inn til badet, boden og soverommet nede. Helt greie og rimelige dører med et gammeldags uttrykk.

Nå skal det jobbes her - tror det blir en travel helg :-)

Ønsker velkommen til ny følger; Ivar. Koselig med mannlig innslag også blant mine høyt verdsatte følgere :-)
Ønsker alle en riktig God Helg! Kommer kanskje med flere bilder etter hvert som ting utvikler seg her nå...


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

onsdag 14. september 2011

Framskritt i huset - ENDELIG...

Nå går det igjen framover med huset! Det er satt inn dører til vaskerom og bad, vindusforinger er satt inn på begge rom, belistet rundt vindu på vaskerommet, taklister oppe i inngangen men akkurat de må vente med siste finpussen og malingsstrøk til vi får på plass skyvedørene til garderoben da taklisten festes inn mot denne.

Nå nærmer det seg tiden for at jeg kan ta i bruk vaskerommet mitt og det har jeg ventet på lenge og vel... Jeg er forvist med vasken til skjulet ute på gården hvor det er stablet verktøy, materialer, "kjekt å ha saker", mitt male-/snekkerbord, fryseren, en del av mine halvferdige prosjekt og da vaskemaskinen som står trykket opp i hjørnet!

Aktiviteten nå betyr at jeg må rydde litt ekstra de neste dagene og få unna alt som har av ulike årsaker havnet innover i gangen og nybygget slik at vi får armsleng til alt som skal gjøres. Men det gjør jeg så gjerne! Håper å kunne legge fliser på alle gulvene utover i neste uke om flisleggeren har tid!

Jeg har ikke tatt bilder av fremgangen ennå, men det kan hende det dukker opp noe utover i uka. I mellomtiden kan jeg jo vise noe av prosjektene mine som er i sving

Påbegynt liten veggvitrine - rakk ikke å ta bilde før grunningen var godt igang...

Vitrine nr. 2 - sprossene er plukket av

Vitrine nr. 3 - sprossene er borte her også
Alle er nå grunnet med unntak av baksiden - de hviler jo på på den nå mens grunningen tørker...
Tror bakveggene blir tapetsert og kanskje ikke sprossene kommer på igjen, men heller noen fine tynne blondegardiner på innsiden -  får se hva det lander på til slutt *smiler*

En gammel og litt "sjuskete" karmstol. Malinga satt ikke akkurat godt og
det trekket var ikke spesielt vakkert! Stolen er strippet for sitteplate og ryggplate, trekkene brent opp og den har blitt slipt helt ned til treverket igjen. Det var uhorvelig mange lag maling på den, nesten et helt fargekart virket det som da jeg pusset og pusset. Nå skal den sparkles opp igjen her og der, grunnes og males i en lekker hvit farge og så gjelder det å finne det rette trekket til den. Tror denne skal få lov til å flytte inn på den nye soverommet når det blir klart. Ser for meg en gammel speilkommode også og 2 gamle senger står i låven og venter på til TLC før de får flytte inn til oss.

Kan ikke si annet enn at jeg ser fram til å kunne vise dere litt mere av ferdige rom her i huset. Det er absolutt ikke mye å blogge om for tiden med stabler av alt mulig over det hele. Det blir jo slik mens man holder på, men nå begynner det faktisk å bli slitsomt. Vi har holdt på med dette huset i snart 9 år (med pauser og en god del utendørs arbeide også) og det sliter litt på oss begge.


OK da, en liten sniktitt på badet må vel være lov....
Det er bare for å gi dere en aldri så liten følelse av hvordan det blir...

Det har vært en deilig solskinnsdag i dag og det var ikke helt feil etter stormen som har rast rundt hushjørnene de siste dagene. Vi har fått mye regn også, men ikke noe oversvømmelse heldigvis. Noen trær har ramlet i vinden og da er neste års ved klar om ikke så lenge. Aldri så galt at det ikke er godt for noe sies det jo..

Nå skal jeg slenge meg på sofaen med et par nye blader og kose meg litt før sengetid, om jeg ikke sovner på sofaen da...

Takk for koselige kommentarer til dere alle og jeg ønsker alle en fredelig og deilig onsdagskveld!Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

fredag 9. september 2011

Nydelig høstvær

I dag har det vært en slik høst-dag som jeg gjerne tar flere av...
Solen har varmet og jeg har kost meg utendørs det meste av dagen med litt grunning av alle vindusklosser som skal på tilbygget her samt en hel del kaffekos i solveggen.

Alt regn vi har hatt den siste tiden blir liksom glemt når slike dager ankommer og setter en glans på høsten. Måtte ta meg en liten runde med kamera og ta litt bilder av blomster og selvsagt sommerfugl. Det er utrolig mange sommerfugler her om dagen og kattene hopper og spretter etter dem stadig vekk.

Denne helgen skal campingvogna settes på lagring, racing-sesongen er over og selv om vi har et småbruk er det så fullt overalt her nå med materialer og annet at vi må benytte oss av ekstern lagring til den... Ellers blir det vel å holde på med hus og området rundt det meste av helgen. Holder været seg er det jo egentlig bare koselig å holde på utendørs og jeg får i hvert fall mye mer energi av solfyllte dager enn de regntunge vi har hatt i det siste.


Med disse bildene ønsker jeg alle en deilig fredagskveld samt en riktig God Helg!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

tirsdag 6. september 2011

Forandring fryder...

Kort innpå for å vise en liten før & etter sak.
Et lite skap med hylle innvendig med maritim dekor ble raskt pusset på og grunnet. Deretter et par strøk med oljemaling silkematt, lett kantsliping og så til slutt decoupage med en liten engel i "rammen" på døra.
Vips så fikk det lille skapet som var ganske slitent et nytt "liv".


Før (rakk ikke å ta bilde før noe av grunningen var igang...)

ETTER

Det regner og blåser helt villt her nå og vi lurer litt på om det kommer til å ligge noen nye trær langs bakken i morgen tidlig! Skikkelig høstlig ruskevær, men det er jo bare å benke seg inne med noe varmt i koppen og litt lesestoff, et håndarbeide eller bare nyte det å ha tak over hodet i dette været...

Passer på å ønske velkommen til 2 nye følgere:  Ingrid Andrea med bloggen Den Hammelige Hagen og Mariane. Hjertlig velkomne er dere!

Nå har jeg passert 100 innlegg, har 56 følgere og har hatt over 13.000 besøk på bloggen og det varmer langt inn i hjertet :-) Nå nærmer det seg også ett-års dagen (oktober) for bloggen og jeg holder på å lage i stand en give-away i den anledning. Må jo markere bursdagen og gi noe tilbake til dere som tar dere tid til å titte innom her og legge igjen masse koselige og varmende kommentarer!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone