lørdag 30. juli 2011

Uteområder....

I dag inviterer jeg dere til en liten rundtur på noe av uteområdene her hjemme.

Floksen har begynt å blomstre og jeg venter også på at en lysrosa variant kommer med sine deilige blomster.

Denne knausen har jeg ryddet for småplanter og kratt, kanskje det blir en koselig sittegruppe der etter hvert. Foreløpig er det fritt og åpent der igjen i det minste.

Bilde viser gressbakken opp fra jordet mot "låven" og vedskjulet. Deilig tumleplass for liten og stor. Tantebarna og jeg stupte kråke, stod på hender og hode og koste oss skikkelig der i går.

Denne plassen skal tas ned igjen etter at vi blir ferdige med drenering og løft av terrengen nedenfor huset og ut på siden her. Tanken er at jeg skal ha satt opp et gammeldags tørkestativ på denne plassen etter hvert. Det lufter godt opp fra jordet samtidig som det ikke ligger rett i glaninga når man kommer ned i gårdsplassen.

Dette er opp på høyre side av nedkjøringen vår. Skal tynnes kraftig ut i hele området slik at det kommer sol og luft inn der. Nå bugner det av blåbær i dette lille "holtet" og de smaker fortreffelig :-)

I dag har min kjære vært ute på med traktor og harv for å dra ut masser igjen. Det blir en stor utfylling til slutt og jeg gleder meg til det kan bli plen og så begynne å forme hagen etter hvert.

Avslutningsvis vil jeg vise frem "tuntreet" vårt. Det er min mann som står for klipping og forming av denne granen og fram mot jul blir det satt julelys på den. Skikkelig koselig blir det da og det står sånn til at det synes godt fra kjøkkenet.

Været i dag har vært skiftende, veldig varmt og nesten litt trykkende luft det meste av dagen. Men så kom det en voldsom regnskur og etter den var lufta litt mer behagelig igjen. Det meste av dagen har for min del gått med til å luke og rake litt overalt mer eller mindre. Det er ikke så helt enkelt å holde skikk på "hagen" mens all denne utfyllingen skjer, men det verste av ugress kan jeg da forsøke å holde unna.

Ønsker alle en deilig og fredelig helg, den siste juli-helgen for i år. Mandag er det august allerede og man kan undres litt over hvor sommeren ble av. Kanskje vi er så heldige at det blir en "indian summer"...


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

torsdag 28. juli 2011

Fremgang å spore i huset....

Inngangspartiet er ferdig malt i tak og vegger og vi er veldig fornøyde med fargene. Dør inn til vaskerom samt til badet er handlet inn og blir vel montert snart. I inngangen er det laget rom til en stor skyvedørsgarderobe som jeg ser fram til at kommer på plass! Men før den kan settes inn må gulvene flislegges så skal alt belistes før jeg kan begynne å sette på plass saker for å skape et hyggelig og forhåpentligvis godt fungerende inngangsparti i huset vårt...

Nederste del av gangen er også ferdigmalt i samme fargene som inngangen . Også her skal det flislegges gulv. Åpningen som synes her er inn til boden som skal romme sentralstøvsuger, ventilasjonsanlegget, fryser og sikkert en hel del annet etter hvert...

Det skjer "litt" inne på vaskerommet. Vi setter ikke inn så mye innredning nå, det får heller gå seg til under bruk. Denne benken får tørketrommelen til venstre for underskapet og vaskemaskinen til høyre. Et høyskap skal inn også så får jeg gjemt unna vaskebøtter, langkoster osv.

Vaskerommet har fått belegg både på gulv og på veggene og vi er veldig fornøyde med resultatet så langt.

Veggen er helt enkel med en bord øverst som tar opp møsteret i gulvbelegget.
Taklister er på plass og selvsagt hjørneklosser...

En sniktitt på et av mine prosjekter som det jobbes med nå om dagen. Klarer du å gjette hva dette er?

Nærbilde av nok et prosjekt...

Og til sist enda et nærbilde av et av mine mange prosjekt. Må jo ha litt annet enn bare hus og hage å henge fingrene i *ler*.

Nå skal jeg straks ut i sola og starte gressklipperen igjen. Må jo passe på mens det er opphold og sol før dette gresset tar helt overhånd... Det er siste ferieuka til min kjære og han har ikke akkurat fått gjort alt han hadde planer om i ferien sin mye pga været, men det er helt i orden.

Ting tar tid når man skal holde på med gamle hus og man lærer etter hvert å bli "litt tålmodig". Har en mistanke om at de som kjenner meg godt flirer litt ekstra av akkurat den uttalelsen... Er ikke viden kjent for min STORE tålmodighet, men det har blitt litt annerledes med dette husprosjektet. Det nytter ikke å presse på og bare dure ivei for da blir det minst dobbel jobb utav det til slutt.

Ønsker alle en fin dag og ta vare på hverandre!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

tirsdag 26. juli 2011

Sopptur

Dagen i dag startet med grått vær og da ble det en tur for å bestille ytterdør og kjøpe dør til bad og vaskerommet nede. Vel hjemme igjen så var sola kommet fram og jeg fant ut at jeg ville ta en tur i skogen og se om jeg fant litt kantareller... 

Som dere ser var det litt uttelling da, ikke full kurv men nok til at min mor sikkert blir glad når jeg kommer ned til henne med disse og en stor pose med rips fra hagen vår.

Bekken som tar unna fra jordet og skogen går for fullt om dagen. Noen steder renner den stille og som her på bildet lager den nesten en liten foss. Deilig å sitte å bare lytte til lyden av rennende vann

Kurv må man jo ha med på sopptur, optimistiske meg tok like godt med 2! Men tror jeg skal klare å fylle opp begge om ikke så altfor lenge. Det var mye kantareller på gang i mitt "hemmelige" område

En tur ut i skogen er balsam for sjelen. Man får en deilig ro over seg og tragedien som har rammet Norge så hardt kom litt på avstand mens jeg ruslet rundt

Her ser dere huset nede fra skogskanten vår. Dette feltet ble det tatt ut tømmer fra for 4 år siden og småplantene skyter frem som bare det. God ettervekst med andre ord

Det har tidligere vært en gårdsdam nedenfor huset hvor husdyra fikk vannet sitt. Den lå nok i dette området med tanke på hvilke planter som vokser der nå. Vi fabler litt om å "restaurere" dammen men det blir ikke med det aller første.

Nå er endelig panelen i takene og på veggene i inngangen og den innerste gangen endelig ferdigmalt. Det har tatt tid men det blir BRA *smiler* . Kvistlakk, sparkling av ALLE spikerhull, sliping, grunnet ett strøk med heftgrunn, slipt lett over og deretter 2 strøk med oljemaling over det hele... Kjenner på leggene at jeg har klatret mye opp og ned av gardintrappa og er litt stiv i nakken men det glemmes fort :-)

Kommer tilbake med bilder av maleresultatet senere. Nå skal jeg laste inn sopp og rips i bilen og begi meg i vei en tur til min mor. Kveldssola stråler og da blir kjøreturen ekstra koselig!Takk for følget og velkommen igjen!


Klem Tone


lørdag 23. juli 2011

Ufattelig...

En rose dynket i tårer er et symbol som passer min tilstand akkurat nå
Helt ufattelig den tragedien som har rammet lille Norge, at så mange
av Norges flotte ungdom er brutalt revet bort er så vanvittig ufattelig

Mine tanker går til samtlige i Norges land og spesielt til alle de som direkte er rammet
av hendelsene det siste døgnet.

Vern om hverandre, støtt opp om alle som nå trenger din medmenneskelighet og omsorg

Klem Tone

mandag 18. juli 2011

Midlertidige løsninger i 2. etasje

Siden vi er i gang med et ganske omfattende prosjekt med hele huset blir det en del midlertidige løsninger som er levelige... Soverommet er midlertidig i 2. etasje og det er en åpen løsning (delvis) som fungerer men krever at man rer opp hver dag og holder det sånn noenlunde ryddig. TV-stua er nemlig også i 2. etasje og jeg liker ikke at man kan se rett inn på sengetøy hulter til bulter og klær som flyter...

Bli med opp i 2. etasje og ta en titt på vår soveløsning per i dag.

Rommet har skråtak i beggen ender og er tenkt å bli en koselig lesekrok siden. Det er dør ut herfra
og balkong skal komme opp utenfor den. Den blir nok en fin liten kaffekrok etter hvert

Min kreative mann har laget hyller i veggen mot TV-stua fra denne siden.
Det skal inn tynne utforinger og det blir fine hyller til bøker og annen pynt.
I mellomtiden gjør dette nytte som nattbord for meg

Min gamle kommode som rommer utrolig mye tøy!
Herlig søyler på sidene av den.
Om denne skal ned på soverommet eller ut i gangen
senere vet jeg ikke helt ennå..

Her er vinduet og døra som går ut til den kommende balkongen
Litt pynt i form av blomster i vinduskarmen må man jo ha her oppe også *smiler*

Uff ja, så var det disse hersens furuskapene! Kjekke å ha til tøy så lenge
men enten blir de gitt bort siden eller malt og plassert i boden eller noe annet sted.
For nede på det nye soverommet blir det stor garderobe med skyvedører
Lengst til venstre på bildet skimtes TV-sofaen.

Denne skjenken gjør tjeneste som oppbevaring av klær til mannen min
Er tenkt å stå oppe i lesekroken på sikt. Alltid kjekt med litt oppbevaringsplass..
Kurvene som står øverst på den er også fyllt opp av saker man vil ha lett
tilgang på.

2. etasjen var det første vi gikk igang med når vi tok over her oppe. Den første vinteren rev jeg alt innvendig der og brukte det meste til ved. Godt å kunne fyre for dette huset var TREKKFULLT og KALDT!!!! Dessuten slo kong-vinter til med ned mot 30 kuldegrader og masse snø denne vinteren så vi fikk kjenne på kulden ja. Det var litt av en jobb å tømme etasjen for "isolasjon" i mellomskjærene. Isolasjonen bestod for det meste av leire som hadde tørket skikkelig og var som potetmel i konsistensen og som støvet noe alldeles vanvittig!

Jeg har sikkert skrevet noe om det før, men her oppe i 2. etasje har vi gjesterom, gjestebad, mitt store kontor, en liten kontorplass til mannen min, TV-stua og altså midlertidig soveromsløsningen som blir lese/kosekrok med utgang til balkongen senere.

I hele etasjen har vi brukt furugulv fra Norrlandsträ som er ganske mørkbehandlet og som er satt inn med noe som skal gjøre det enkelt å holde rent og som er fuktavvisende. Det er 26mm tykt og hver planke er 159mm bred slik at det er solid, det har også en "strukturoverflate" som er både flott å se på og god å gå på. De som hjalp å legge det skrøt uhemmet av kvaliteten og hvor lett det var å legge det.

Veggene er enten gipset og tapetsert eller panelert og alle tak med unntak av det i lese/kosekroken er også panel. All takpanel har jeg lakket med antikk hvitningslakk for å hindre mest mulig gulning og det er brukt kun granpanel i takene. Veggene er furupanel, kvistlakk i store mengder og minimum 3 strøk på alle vegger. Skal si jeg har fått trening med å male *gliser bredt*.

Hele etasjen er holdt i naturfarger, vi synes det er rogivende og mye av sakene jeg har fra min tid i Kenya passer veldig fint inn i det miljøet. På veggene har vi brukt enten Kaffelatte eller Lun, alle lister og vinduskarmer er hvitmalte i glans 40. Dørene inn til kontor, bad og gjesterom er per nå trehvite (furu) men skal males hvite de også. Vi valgte å vente litt med å bestemme oss helt for overflatebehandling av dørene til vi fikk bodd oss mer inn i det. Har man først malt får man jo ikke reversert det så helt enkelt igjen.

Nå begynner sola å titte fram skikkelig her så nå benytter jeg anledningen til å komme meg utendørs en stund. Ønsker alle en riktig fin mandag!
Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone