søndag 27. februar 2011

Koselig hagebesøk

Rådyr er kjærkomne gjester, selv om de spiser litt av hagen i blant. Det er jevnlig besøk av rådyr her hjemme og noen må jeg bare ta bilder av, slik som denne som stod nede ved skjulet en morgen. Hun var en snill modell, stod stille lenge og lot seg knipse i den deilige vintersola...Alle er nok ikke like begeistret for besøk av dem når busker og blomster får hard medfart etter dem, men det finnes jo planter som de lar være i fred og bor man landlig så kan det være en tanke å ha litt av disse i hagen sin. Her er en sak jeg fant på nettet om "rådyr-resistente planter, kanskje det kan være en liten pekepinne http://www.nhm.uio.no/fagene/botanikk/karplanter/anti-raadyr/

Ellers venter jeg også på at våren skal komme snart, det er pent med snø men nå begynner jeg å bli litt mett på alt sammen. Skal bli deilig å komme igang med litt hagearbeid på sikt, det er mye som må tas tak i denne våren da vi har fyllt på terrenget mange steder og det har gått hardt utover de få blomsterbed som var her fra før.
Dette bildet fant jeg på nettet, virkelig en inspirasjon til hagen...Ellers har jeg lagt ut litt under kuriosa igjenEn gammel lysblå kjøkkenvekt av merke "Gunda"
Vekta er fullt fungerende, bredde 30cm, dybde 21cm og 10cm høy
SOLGTHar sett på 30km fellesstart med skibytte og må innrømme at jeg hadde "litt" puls under innspurten! Gratulerer Petter med gullet, dette var moro og med 4 norske inne blant de 17 fremste var dette en fin norsk innsats igjen!

Ønsker dere alle en forsatt god søndag med eller uten VM på ski!


Takk for følget og velkommen igjen!

Klem Tone
onsdag 23. februar 2011

Hønsehauk med bytte

Naturen er både flott og brutal!

I dag så jeg en hare som falt som bytte for en hønsehauk på veien mellom gården vår og hovedveien. Stoppet opp og fikk tak i mobilen som dessverre ikke har verdens beste kamera! Men noen bilder ble det da av dette. Hønsehauk er det her oppe og vi ser stadig et par på sommeren. Denne hauken var nok litt lettere irritert over det dumme mennesket som satt inne i den brummende saken like ved maten, men flyttet seg ikke sikkert i redsel for at jeg skulle ta maten dens....

Disse fuglene er majestetiske og flotte å se på både som her på bakken med bytte og ikke minst når de sirkler rundt oppe i luften på jakt etter mere mat.

Beklager de litt uskarpe bildene, men det er tross alt bedre enn ikke noe :-)


Ønsker dere alle en riktig god kveld, og passer på å ønske mine nye følgere hjertlig velkomne og jeg håper dere vil trives her inne! Nå skal jeg ta en tur rundt i bloggverdenen og kose meg med riktig mye flott inspirasjon og helt sikkert le litt også av alle de herlige innleggene som blir lagt ut! En av favorittene mine er
Nina's lille gale verden - hun skriver så åpenhjertig og med en herlig ironi!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Klem Tone

torsdag 17. februar 2011

Gjesterommet begynner å bli klart


Gjesterommet i 2. etasje begynner å bli klart, det hjelper på at vi får besøk nå i morgen - hi hi

Rommet er ikke stort, men rommer det som trengs. En gammel kommode som stod her på gården har fått ny "ham" i form av en lysgrå maling. Den rommer nå masse, og er for tiden oppbevaringsplass for alt av håndkler og kluter inntil det blir klart nede.


 Sengen er også et bruktfunn, den har også fått ny "ham" i samme lyse gråfarge som kommoden og en gammel stol. Sengen har rammemadrass under som kan trekkes ut ved behov og den er innfelt i en "alkove" smart løsning av min mann igjen.

Veggene er perlestaffpanel malt i en dus gammeldags grønnfarge som heter Tanke... Taket er også panel malt i 4 strøk! Gulvet er massivt furu, ferdig behandlet og utrolig godt å gå på og så har jeg lagt ut en gammel fillerye, mest for pynt da det faktisk ikke er gulvkaldt der inne.


Bildet på stolen skal henges opp over den - må bare finne esken med bildekrokene mine...

Tror dette blir et koselig tilbud til våre gjester fremover, eller hva tror dere?

Må passe på å takke så mye for mange og hyggelige kommentarer og ikke minst ønske nye følgere hjertlig velkomne, håper dere kommer til å trives.Takk for følget og velkommen igjen!

Klem Tone