fredag 31. desember 2010

Et nytt år underveis og litt nyheter under porselen

Nyttårsaften og tid for litt tilbakeblikk på det snart tilbakelagte året 2010

Dette året har vært for det meste veldig bra, mye prosjekt som har gått i mål med huset, jeg har fått kjenne på min kreative side med en del prosjekter med redesign av gamle og eldre saker både i tre og metall. Dette oppvaskstativet ble funnet skittent og fælt på loppis og etter en god vask med salmiakk og noen runder med hvit spray ble resultatet ganske bra synes jeg selv i hvert fall! Flere saker står på lager ute i "smia" men det har vært litt vel kaldt og litt annet å henge fingrene i nå oppunder jul så da har jeg noe å ta fatt på der også utpå nyåret...
Vi har også skumle planer om å ha det renoverte tillbygget klart det kommende året, med nytt inngangsparti, vaskerom, stort bad, boder og et deilig og stort soverom med utgang til terrassen. Vi får se hvor langt vi kommer med alle planene sammen med jobb og racing.

Like over nyttår skal jeg til en spennende samtale om en ny arbeidsmulighet for meg, krysser fingrene for at de ser etter akkurat de egenskapene og kunnskapen som jeg besitter. Mer om dette kommer frempå nyåret...

Vil passe på å takke dere alle for koselige kommentarer her på bloggen siden oppstarten i slutten av oktober! En stor velkommen til Huset i Lunden som ny følger, hjertlig velkommen er du Mona! Da gjenstår bare å ønske alle en deilig nyttårsaften og et riktig Godt Nytt År!


Nyttårs-klem fra Tone

lørdag 25. desember 2010

God romjul!

Julaften opprant her hjemme med deilig mat og drikke og påfølgende gaveåpning foran peisen med dempet julemusikk i bakgrunn og varm gløgg. Kaldt var det ute, men inne durte det i peisen så både dyr og mennesker koste seg! Tror kattene koste seg ekstra med riskremen *smiler*  Man er jo ikke vant med så kraftig kost som en julemiddag er og med litt ekstra påfyll av tung dessert og kaker og konfekt så ble det sofavelt for alle sammen, både 2 og 4-beinte... Med andre ord, en skikkelig vellykket julaften!


Romjul i år er jo også i helgen og derfor ingen ekstra fridager for de fleste som jobber full tid men tror mange enten tar ut ekstra feriedager eller har arbeidsplasser som enten holder stengt eller har kortere arbeidsdager. Her i huset er en permittert pga kulda og jeg jobber kun deltid som ekstrahjelp og har foreløpig ikke noen vakter den kommende uka. Kanskje det kan bli litt mildere ute slik at man kan oppholde seg utendørs over litt lengre tidsrom og komme seg ut i den flotte naturen som vinteren nå byr oss.


Nå skal kvelden nytes foran TV'n og sikkert med litt godt i skålene....

Ønsker dere alle en koselig og rolig romjul!


Klem Tone

onsdag 22. desember 2010

Dagen før dagen før dagen....


Sitter og koser meg med fyr i peisen og Josh Groban på stereo'n. Det er bittelille julaften og det meste er i "boks". Julegaver er handlet, pakket, sendt og levert ut, mat og drikke er i hus, kakeboksene er fyllt opp men ekstra julegodter må handles i morgen når jeg skal til byen for å klippe meg... Har en mann som er litt av en "godtegris" og han snuser seg ALLTID frem til nye gjemmesteder så det må handles i siste lita om det skal være noe igjen på selveste julaften.Byturen i morgen blir nok kort, men skal innom julegryta til Frelsesarmèn, det er en fast juletradisjon! Blir nok ikke så mye fra meg som de fikk i en G-sport pose på Universitetsplassen i Oslo, men litt blir det jo alltids og alle monner drar heter det jo. Gir du "julegave" til veldedige formål?

Ønsker alle en fortsatt deilig førjulstid!


Klem Tone

tirsdag 21. desember 2010

Snøvær, glatte veier og julestressede mennesker


Mellom klokka 12 og 17 onsdag er det 15 prosent større risiko for kollisjoner enn andre dager i året, ifølge DnB NOR Skadeforsikring.
– Stress ned og tilpass farten til juletrafikken, sier skadedirektør Anne Stine Mollestad i forsikringsselskapet.
Seks av ti ulykker i juleinnspurten skjer i byene, ifølge statistikk basert på skademeldinger.
De hyppigste ulykkesårsakene er rygging og påkjørsel bakfra. Dessuten blir det meldt inn mange skader på parkerte biler.

Ovenstående er klippet fra nettet, men jeg kan skrive under på at det kan lønne seg å ta det veldig pent ute på veiene, i hvertfall her på Østlandet. Har akkurat kommet hjem fra en tur til Strömstad og det lå ikke mindre enn 3 biler i grøfta på veien til og fra. Har også hatt den tvilsomme gleden av å overvære litt vel mange som nok er for stresset egentlig om dagen ute i trafikken, de glemmer å blinke, kjører rett ut fra parkeringsplasser, kommer mot kjøreretning, rygger på andre biler osv. osv. Tenk noe så surt som å komme ut fra butikken med handlevogna full og lommeboka tom og finne bilen med den bulken! Legger en kraftig demper på julestemningen hos de aller fleste vil jeg tro... Stress ned og la ting ta den tid det tar, det blir jul uansett :-)Jeg skal i hvert fall ikke ut i trafikken i morgen, har handlet klart og skal kun en liten tur til frisør på lille julaften ellers har jeg tenkt å holde meg oppe i skogkanten her hjemme og bare kose meg *smiler*. Nå snør det godt ute og kanskje det blir skiføre sånn at vi kan ta noen lange deilige turer i marka rundt oss. Det er i hvert fall skikkelig julekortstemning utenfor nå, ehhhhh, dvs. min mann er ikke helt i stemning der han står ute på gården i minus 12 og sliter med å få lagt kjetting på traktoren! Vi må måke egen vei, ca. 700 meter og en forholdsvis stor gårdsplass så da kommer traktor med snøskjær godt med. Får vel lage litt kakao og smøre noen gode rundstykker til han kommer inn, da bruker han å nærmest male som en katt - hi hi

Her er en katt som er virkelig god til å male!


Ønsker dere alle en deilig kveld og en rolig innspurt mot den store kvelden!

Klem Tone

mandag 20. desember 2010

Nisseinvasjon og etterlysning


20. desember og bare 4 dager igjen... Her går det litt i nisseinvasjon for tiden, må nok innrømme at jeg er veldig glad i nisser. Ønsker meg skikkelige Haslenisser som kan sitte på de gamle stolene på kjøkkenet til jul. Det blir nok en råd med det til neste jul *smiler*.

Fikk pyntet litt einer fra egen skog her om dagen og satt det i et gammelt melkespann.Denne nissen på peishylla skulle egentlig stått på trappa, men trappa er jo ikke der lenger... Han får tilbringe denne julen innendørs i varmen i stedet.

Så har jeg en etterlysning, er det noen som vet hvor jeg kan få tak i denne vinduslampen? Trenger 2 stk til vinduene i spisedelen av kjøkkenet. Lengden på lampa er ca 19,5cm med kobling, selve lampedelen er 17cm lang og har en diameter på 10cm nederst. Blir veldig glad for tips eller om noen kanskje har 2 slike liggende som jeg kan kjøpe. Vi har 2 i stua men min mann ønsker seg 2 til vinduene i spisedelen vår.

De siste dagene nå kommer til å være rolige, litt vasking og frem med juleduker og litt siste pynting. Det jobbes på tillbygget fortsatt og jeg er litt håndlanger og ryddehjelp, lite snekring fra min side. Kan jo være kjekt om bygget er rett - hi hi!

Det er meldt mer snø og det ser ut som det skal snø her hele julaften så kanskje vi tar frem skiene i romjula for å gå av "juleflesket". Ønsker dere alle en deilig og rolig innspurt til julaften!

Takk for følget og velkommen igjen!

Tone


onsdag 15. desember 2010

9 dager igjen og klokka tikker i vei


Ja, i dag er det 9 dager igjen til julaften og noen og en hver kjenner vel at klokka tikker i vei litt fort... eller? Uansett om man skal feire hjemme eller borte er det jo en del saker vi "må" ha på plass. Selv tror jeg ALLTID at jeg har allverdens av tid frem til jul. Det planlegges baking, vasking, pynting, julepyssel med mer. Men jeg innhentes som regel av den harde virkelighet når det er litt over en uke igjen, som nå.... Med at jeg igjen må sette opp en liste over sakene som gjenstår, ikke alle prosjektene blir utført i år heller, men julaften blir det uansett *smiler*.

Midt oppe i juleforberedelsene holder vi jo på med tilbygget her hjemme og det skrider frem veldig bra selv i kulda vi har om dagen. I morges var det -13,6 da snekringen startet opp igjen. Mitt bidrag her for tiden er å holde gutta med kaffe, kakao, mat og å rydde etter dem. Skal også jobbe i kveld, har en deltidsjobb som ekstrahjelp i en butikk med alt mulig av saker og nå mot jul har vi god trafikk der for å si det forsiktig. Stortrives med slik jobb, å få treffe folk i alle aldre og kunne hjelpe dem spesielt i denne travle førjulstiden.


Man kan trygt si det blir liten tid til å slenge seg nedpå denne slagbenken. Vi har den stående i stua for tiden, men når tillbygget er klart skal den ut i gangen. Blir fin å sette seg på når man skal ha av eller på skotøy og ikke minst til å gjemme unna alt man ikke behøver å vise frem i inngangspartiet... Nå for tiden er det mest kattene som ligger i den og koser seg, eller de krøller seg sammen på saueskinnet foran den. Det er kanskje katt man skulle være i disse dager!

Nå skal jeg ta med kamera, en liten grensaks og ta en tur ut i skogen vår og sanke litt grønt. Må ha litt granbar og kanskje einer her og der utenfor selv om inngangen vår er byggeplass om dagen. Litt kommer nok innendørs også i noen melkespann jeg har på "lur".

Ønsker alle en fortsatt deilig onsdag og sender en spesielt varm tanke til Anette i Anetteshus.com som kommer hjem i morgen! Regner med at de fleste av dere kjenner til Anette og hennes nydelige interiørblogg, hun er etter min mening Norges aller beste interiørblogger (og så bor hun i en fantastisk fin by; nemlig Halden).

Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

mandag 13. desember 2010

Julestemningen kommer smygende...


Takk for hyggelige kommenterarer, jeg blir utrolig glad for tilbakemeldinger fra dere alle!

I dag er det mandag og 13 dager igjen til julaften, julestemningen kommer jo smygende sakte men sikkert. Litt pynt har jeg fått på plass, men det blir nok ikke så voldsomt i år da vi skal feire julaften alene, mannen min, kattene og jeg. Vi liker det stille og rolig på julaften og med all aktivitet på huset i de siste årene, ønsker vi å ta det helt rolig i julen og bare kose oss med det vi har fått til så langt...


Et gammelt fat jeg fant i høst får gjøre nytten som adventslys på kjøkkenbordet i år. Sinkhjertene med tall på fant jeg på Plantasjen,Dette veggfatet har hengt med noen år nå, fikk det av ei god venninne for en "liten stund" siden. Lurer på om jeg skal lage ett tilsvarende og henge opp på den andre siden av inngangen til stua. Den messinghengeren som skimtes til venstre skal opp på gjesterommet i 2. etasje når det blir helt klart.

Nå er det ut på tur, må visst fornye sertifikatet på liten lastebil, må nemlig ha dette da min bil er en smule "tung".... Tenker jo ikke på at det ikke varer like lenge som personbil - altså til man blir 100 år, selv om man kanskje må fornye det også i blant med tanke på at man forandrer seg litt utseendemessig med tiden... Eller gjør vi egentlig det? *ler*

Ønsker dere alle en deilig dag videre og husk å stoppe opp og nyt litt av stemningene også i denne travle tiden!

Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

PS.
Har lagt ut en del lamper og lampekupler under Møbler og belysning og det fylles stadig på med annet nytt under de andre kategoriene også.
DS.

lørdag 11. desember 2010

Gjestebadet før og etter

God morgen alle sammen! I dag er det lørdag og jeg skal i vei på jobb om noen timer og i kveld skal vi på en liten "førjuls-fest" med gode venner, gleder meg til god mat, koselig selskap og helt sikkert mye latter.

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere det lille gjestebadet i 2. etasje. Det er lite men fungerer godt og er akkurat nå det eneste badet vi har da det nede er under full renovering. Vi valgte helsveiset våtromsbelegg på gulvet, orker ikke tanken på vannskader i 2.etasje i dette gamle tømmerhuset! På veggene er det ferdigmalte panelplater i perlestaff med kaffe latte-farge. Taket er også plater spesielt for våtrom, men de ser jo ut som treplanker så da er jeg fornøyd *smiler*. Kranen og alt tilbehøret er i antikk patinert messing. Kranen fikk vi gjennom en rørleggerbutikk her i byen, mens alt det andre bestilte jeg fra USA og fikk ordnet det smidig inn til Norge via Jet Carrier som holder til bare noen kilometer fra oss.

Dette var etter en del riving, vinduet helt til venstre er på gjestebadet.

Her er reisverket på plass for det meste, det hørnet man ser her er
gjesterommet, badet er til venstre for det. Har visst tatt lite bilder da det
stod på som værst her...


Velkommen inn på gjestebadet!

Servantskapet, overskap med fasettslipt speil fant vi på FIX
Rustikk stil og rimelig ikke minst...

Kran fra Italia og tilbehøret ellers kommer fra Allied brass i USA

Har kun satt opp en lampe på veggen foreløpig.
Profilerte taklister og hjørneklosser hører til!
Her ser dere også et lite glimt av TV-stua i 2. etasje..


Nå er det dusjen neste for meg og så ut på jobb før kveldens lille julefest.

Ønsker dere alle en riktig deilig førjulshelg!

Klem Tone

fredag 10. desember 2010

Juleblomster og 2 uker igjen!!!

Hei alle sammen, tusen takk for hyggelige kommentarer og ikke minst velkommen til nye følgere! Jeg prøver å få sett innom alle sammen og legge igjen en hilsen, men ha meg unnskyldt om jeg glemmer iblant...

I dag er det fredag og bare 2 uker igjen til julaften - tiden bare sklir ivei synes jeg. Men tar meg tid til å nyte disse førdagene også, det er jo så mye å glede seg over med snøen utenfor som lager deilig julestemning, at man har det godt og varmt og ikke minst at det da er noe fremdrift på tilbygget vårt...

Tenkte jeg skulle vise dere litt av juleblomstene som har kommet i hus og litt av de som har stått en stund også. Svibler/hyacinter må jeg bare ha, mest hvite og noen blå ble det foreløpig...

Hvit svibel i gammelt litersmål fra gården


3 svibler i en gruppe, stakk 3 røde juleepler (ikke ekte) ned i
plassen som er tenkt til te-lys og la litt rødt "glass" oppe på


Fant disse 2 fine hvite krukkene på Dag's Marked og de er
jo helt supre til sviblene! Kostet ikke mer enn 15kr stk heller!


Får håpe at jeg klarer å holde denne like
fin over julen i år!


Denne har fått litt julepynt på seg, har hatt
den i 2 år allerede, men den blomstrer sjelden...
Noen tips???

Også en som har vært med en liten stund, blomstrer
HELE tiden med nydelige små blå blomster. Gjør
da tydeligvis noe riktig med plantene mine :-)

En oppranket bougenvilla med en enslig blomst på
Står i kjøkkenvinduet og koser seg!

En liten julegruppe på kjøkkenvekta, den
holder vel til akkurat over jul så får jeg se hva
som kan "reddes" over i andre potter...


Oppe i annen etasje kan jeg ikke ha spesielt mye levende planter, det blir for tørt og varmt for dem fordi vi ikke har igang sirkulasjons-systemet her ennå og fyrer til tider godt nede i peisen i 1. etasje. Men noen kaktuser har jeg da stående i vinduskarmene. De klarer ALT *smiler*

Nå skal jeg straks i vei over grensa til "söta bror" for å handle litt til helgen og besøke min mor. Da vanker det sikkert noe godt til kaffen som vanlig. Ønsker dere alle en fortsatt deilig fredag!


Takk for følget og velkommen igjen!

Tonetorsdag 9. desember 2010

Per og Buster, 2 skjønne katter...

Som jeg har skrevet på siden her, bor vi med 2 katter. Det er Per og Buster som har valgt å dele livene sine med oss. Må nesten skrive det slik for katter er vel litt mer frie til å velge bosted...


Dette er lille Buster, 13 år gammel!

Buster er en liten sjarmerende herremann som dukket opp utenfor min arbeidsplass for 13 år siden kald, sulten, full av øremidd og utrolig kjælen! Gutta på lageret tok ham inn og ropte på meg, vel vitende om at dette lille sjarmtrollet ville ta innersvingen på meg og det gjorde han til gagns! Tok ham med opp på kontoret og la jakka med pelskrage på gulvet til ham og der krøllet han seg pent sammen og sovnet. Tok bilder av ham og hengte opp etterlysningsplakater i hele området rundt da vi skjønte at han bare var en kattunge som nok hadde kommet bort. Ingen ringte i løpet av dagen så han ble med meg hjem hvor det den gangen også bodde ei sær gammel hokatte; Sota. De to ble ikke akkurat perlevenner så min mann ringte til sin mor som da bodde her på småbruket og vips så hadde Buster fått et alternativt hjem til vi tok over her oppe. Ingen savnet den lille herremannen, så det ble flytting på ham opp på gården her etter nyttår. Han fant seg godt tilrette sammen med de 2 hannkattene som bodde her fra før - han ble godt lært opp både inne og ute av begge de to voksne kattene; Labben og Per.

Da vi flyttet opp hit i 2001 hadde svigermor altså både Labben, Per og "min" Buster hos seg og vi hadde med min gamle sære hokatte Sota. Buster og hun gikk fortsatt ikke overens slik at Buster og Labben flyttet med svigermor til deres nye hus mens Per,en flott og stor hankatt som nok er norsk skogskatt selv om han ikke har papirer på akkurat det, ble igjen her hos oss sammen med frøken Sota. Dessverre ble Sota bare 17 år og dagen etter at jeg hadde begravet henne her i hagen kom lille Buster tuslende ned og flyttet likegodt inn til oss igjen! Det er mye selskap i en katt og da blir det iblant i overkant selskapelig med 2 stykker! De gjør da så absolutt jobben sin med å fange allskens "udyr" som mus, jordrotter og så må det innrømmes at det går med en og annen fugl, due, ekorn, hareunge osv. Bytter utover mus og jordrotter er det Per som er ansvarlig for. Et ublidt møte med en mår for noen år siden resulterte i en tur til dyrlegen, barbering av halve ansiktet og noen sting like under øyet - men mårhalen henger ute i verkstedet til mannen min. For Per han hadde selvsagt vunnet kampen og det var kun halen igjen i uthuset da han kom inn og ville ha litt hjelp til sårene sine...

Dette er da Per, flott stor hankatt på 15 år!

Vi har vurdert hund her oppe, men så lenge Per finnes her tror vi nok det er best å la være. Han er veldig "pappa-gutt" og vi frykter "litt" sjalusi om det kommer en hund som vil kreve en del oppmerksomhet fra min mann, for det blir vel en hund som kan være med på jakt når den tid kommer.

Siden kattene nå begynner å bli godt "voksne" med 13 og 15 år og vel så det, så har de også begynt å klare å snike seg til å være mer inne, spesielt nå i den kalde årstiden. De har sine faste plasser både i 1. etasje og oppe, men best av alt er det når vi står opp og ikke rer opp sengen med en gang slik at de kan krype godt inntil hverandre og krølle seg rundt i dynene våre... Skal egentlig bli litt godt med nytt soverom nede etter hvert med skikkelig dør vi kan stenge, for det er ikke SÅ hyggelig med kattehår i sengene...  Selv om de er utrolig søte der de ligger da!  Eller hva synes dere om dette bildet?


2 skjønne sjarmtroll strekker strikken....


Takk for følget og velkommen igjen!

Tone  (mjauende hilsener fra Per og Buster også)


tirsdag 7. desember 2010

Pyntehåndkle er på plass!

God morgen alle sammen! En kald og frisk morgen er det, det spraker allerede i peisen og en kopp rykende varm kaffe står ved siden av meg.

Pyntehåndkledet mitt ble klart i går kveld, mellom mating av arbeidsgutta, litt rydding, litt fyring og en del bloggsurfing. Vi jenter skal jo være så flinke til å gjøre flere ting på en gang *ler*. Vel, uansett mitt forsøk med stoffrester og min "eldgamle" symaskin gav da resultat - vet ikke helt om jeg er 100% fornøyd, men det henger nå engang nede i hylla på kjøkkenet. Kanskje det blir enda ett for det lå mye stoffrester i den ene kista mi.

Her er i hvertfall resultatet av noen timers klipping, måling, stryking og litt sying. Godt min gamle håndarbeidsfrøken ikke så dette i går kveld, her TRÅKLES det ikke og jeg stryker kantbrettene istedet. Synes det går like greit så lenge det ikke er store ting da.

Får jeg godkjent på mitt lille prosjekt? *smiler*

Ønsker dere alle en fortsatt deilig tirsdag!


Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

lørdag 4. desember 2010

Bruktfunn på egen gård...

Lørdag og det stunder mot 2. søndag i advent. Juleforberedelsene foregår vel på nær sagt alle plan hos de alle fleste av oss for tiden, med pynting, gaver, baking og som jeg ser av mine turer ute i "blogglandia" så er det en del oppussing også frem mot julehelgen. Det er en fryd å stikke innom dere alle og se alle de flotte dekorasjoner som blir tryllet frem og samtidig får man jo tonnevis med ideer - bare synd man ikke har flere timer i døgnet  *smiler*

Her går det nok i rehabilitering for det meste frem mot jul. I dag har det blitt revet ned gammel panel og isolasjon mot det som igjen snart blir innervegger og så har jeg kjørt vekk mengder med plank og annen søppel. Planken kapper jeg opp til ved - man får ta til vare de ressursene man har/finner ;-)

Og da leder det meg inn på overskriften på innlegget i dag, nemlig bruktfunn på egen gård. Under rehabiliteringen her har det dukket opp mange spennende funn, både av verdifull art og en del som kun er dekorativt og har stedstilknytning.Denne nostalgiske kjøkkenvekta, som virker helt utmerket fant jeg ute i boden her i huset.
Synes den gjør seg godt i mine dype vinduskarmer på kjøkkenet...
Flaskekassa fra Haldens bryggerier
ble funnet i 2. etasje over smia under en hel masse søppel sammen med ytterligere en helt maken. De er rustne i metallbåndene under og håndtakene men de er jo bare helt skjønne synes nå jeg daEn av de mange kvernene som lå ute i "kjellerboden" her. Den passet fint å skru fast i det gamle bordet som tidligere har blitt brukt til både kjøkkenbord og bakebord opp gjennom.         Og så har jeg pyntehåndklehylla som ble funnet slengt bak vedskjulet her. Den ble malt i samme farge som gulvlistene, silkematt Latte og så fikk jeg dette nydelige håndbroderte pyntehåndkledet av min mor!
Tusen takk mamma!


2, etasje over "smia" har nå egne hyllereoler hvor jeg har lagt alt som er funnet av småverktøy, eldre gårdsredskap og litt av hvert annet "snadder". Det blir nok plassert ut litt her og der med tid og stunder.

Nå skal det snart serveres litt mat til 2 sultne karer her som har holdt på utendørs mens jeg har tuslet litt rundt inne i ettermiddag og funnet frem enda litt mere julepynt. Og siden det er meldt mildere i morgen så blir kjøkkenvinduene vasket da og julegardinene blir hengt opp etterpå. Ikke alt er på plass ennå nei.... Men jul blir det jo uansett, man får ta det i det tempoet man vil og kan og så er det jo viktig at det er kos med juleforberedelsene og ikke bare mas og kav. Det har man da nok av ellers....

Ha en deilig lørdagskveld alle sammen der ute! Og så vil jeg benytte anledningen til å ønske mine nye følgere hjertlig velkomne, håper dere vil trives her hos meg!


Takk for følget og velkommen igjen!

Tone