søndag 28. november 2010

Advent og alt annet enn klart her

Ja så var det første søndag i advent, en dag da jeg vanligvis har hatt alt på "stell" med gardiner, pynt og alt som hører til. Men i år har rett og slett tiden sprunget i vei samtidig som vi holder på med huset i denne snøstormen! Det slåes asvaltplater på rundt hele her nå og jeg har feid snø, skuffet snø, sortert trelast, båret inn trelast i "låven" for å få det bort fra snø og storm....

Noe pynt er på plass, staker i vinduene og lys på bordet - men ikke noe godt lys for å ta bilder i. Får komme tilbake litt sterkere når det blir dagslys igjen...

Tenkte jeg kunne vise før/under/etter bilder av kjøkkenet istedet. Etter bildene av kjøkkenet er jo fra julen i 2009 og det blir nok ikke så veldig annerledes her i år.

Nytt kjøkken stod klart like oppunder julen 2009!
Heltre i ask, lakkert i "lindblom" grønt
Kjøkkenet er egentegnet og produsert av Staal & Sønn i Tistedal
Gulvet ble flislagt og har varmekabler (deilig!), veggene er kledd
med perlestaff.panel og malt i cafe latte i MANGE lag!
Taket er også trepanel og malt i krem, også mange strøk.
På dette bildet er ikke taklister på plass ennå - de er nå kommet
opp og er beiset og lakket så de tar opp fargen på benkeplate som
er i kirsebær og 40mm tykk.

Veldig fornøyd med utforming og plassering av skap og ikke
minst oppvask-kummen. Har deilig utsikt til jordet og skogen derfra.

Måtte ha midlertidig kjøkken en stund. Ble ikke så ille dette da...
Fikk i oss litt mat her også :-)

Her er kjøkkendelen helt renset for alt....

Slik så det ut opprinnelig....
Godt dette nå er historie!!!!!!


Ønsker dere en fortsatt deilig adventstid!

Takk for følget og velkommen igjen!

TonePS.
Det kommer stadig nye saker under de ulike kategoriene - kan lønne seg å stikke innom der også i blant.
DS.

mandag 22. november 2010

Fra starten av rehabilitering av huset

Huset på småbruket vårt er som jeg har skrevet tidligere under full rehabilitering og her kommer et par bilder av slik det så ut før vi begynte. Det var mange som var skeptiske til dette, mente det hadde vært like greit å jevne hele "rukkelet" med jorda og bygge nytt. Heldigvis hadde vi ikke den tanken - har vel vært inne på det underveis når det har vært som mest motgang men er veldig glade nå for at vi fortsatte med krum hals.

Fasadebilder av huset viser ikke akkurat hvor dårlig det var, men man kan jo ane litt da..


Vi har siden overtakelsen lagt strømmen ned i bakken, lagt ny kloakk, sprengt bort en del fjell på baksiden av huset for å slippe vannsig inn under grunnmuren, totalrenovert hele 2. etasje, ny pipe, nytt tak, renovert stua og fått opp nytt kjøkken. Det gjenstår fortsatt mye, men det begynner å ta form så absolutt. Hoveddelen av huset er lafta tømmer og det gir en del begrensninger med tanke på forandring av romdeling. Huset har vel igrunn bestemt litt selv sin utforming og det som er stue og kjøkken idag var også stue og kjøkken tidligere. 2. etasje består av kontorplass til min mann, gjesterom med skråtak og liten "sove-alkove", et lite gjestebad, TV-stue, mitt kontor og på sikt en lesekrok med utgang til balkongen. Lesekroken benytter vi per idag til soveplass da soverommet i 1. etasje ble mer eller mindre helt revet i sommer sammen med bad, garderobe og boder. Nytt er på vei opp igjen, men vinterhalvåret er ikke den mest optimale byggetiden så det tar litt tid....

Ønsker dere alle en deilig mandagskveld - kanskje med litt "snikpynting" ??Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

torsdag 18. november 2010

Hyggelige besøk

Disse 2 små skjønnhetene kom en tur i går formiddag. Det er en stor stamme med rådyr i området og de har sine faste ruter morgen, middag og kveld. Kan vel ikke kalle de for "husdyr" men de er faste gjester og om vinteren blir for streng så legger jeg ut mat til de og prøver å passe på at de har tilgang til vann.


Her er en elg som kom slentrende en dag i høst - var en stund før elg-jakta for da er de nemlig som "sunket i jorda" i følge jegerne :-)
Småfuglene storkoser seg om dagen også med solsikkefrø og "meiseboller". Det er et yrende liv i det store asketreet hvor maten henger. Har også 2 flaggspetter som dukker opp hver dag, en hann og en hunn. Hannen har vært fast gjest de siste årene mens hunnen dukket opp i år. Har dere husket på småfuglene nå? Det er mengder med koselige matestasjoner å få tak i og de setter virkelig pris på en håndsrekning om vinteren.

Det er godt å bo så nære naturen, vi i dette landet vet nok ikke hvor heldige vi er som har så store områder med urørt natur.


Takk for følget og velkommen igjen!

Tone

Eiendommen sett fra jordet vårt 

mandag 15. november 2010

Winter wonderland...

Sleigh bells ring, are you listening,
In the lane, snow is glistening
A beautiful sight,
We're happy tonight.
Walking in a winter wonderland.

Gone away is the bluebird,
Here to stay is a new bird
He sings a love song,
As we go along,
Walking in a winter wonderland.

In the meadow we can build a snowman,
Then pretend that he is Parson Brown

He'll say: Are you married?
We'll say: No man,
But you can do the job
When you're in town.

Later on, we'll conspire,
As we dream by the fire
To face unafraid,
The plans that we've made,
Walking in a winter wonderland.

In the meadow we can build a snowman,
And pretend that he's a circus clown
We'll have lots of fun with mister snowman,
Until the other kids knock him down.

When it snows, ain't it thrilling,
Though your nose gets a chilling
We'll frolic and play, the Eskimo way,
Walking in a winter wonderland.
Nå er det ikke hvitt og pent utenfor her, men husker jo vinteren som var og håper på noe av de samme forholdene fremover, kanskje ikke fullt så kaldt bare.... Selv om det er deilig å krype opp i stolen med fyr i peisen, med pledd, kakao og lesestoff. Peisen er den dere ser i profilbildet mitt, egenkomponert av min kjære og steinene som er murt inn lå under selve stuegulvet. De dukket opp nedi jorda vi spadde ut da vi skulle støpe gulv der. Gjenbruk er fine saker dere...Peiskroken i dag
Samme krok, før...


Ha en fin mandagskveld!

søndag 14. november 2010

Har jeg grønne fingre likevel?
Har ikke hatt den store lykken opp gjennom tidene med potteblomster, ei heller en del andre inneplanter. MEN, nå må jeg bare smile fordi det blomstrer noe voldsomt i vinduskarmen min! Det er en plante som stod i en juleoppsats jeg kjøpte i fjor. Vet jo ikke hva planten heter, men blomstre det gjør den nå til gangs. Masse knopper også på den - må kanskje se å finne en egen potte til den fordi den planta som står bakom begynner også å bli ganske så stor.

Er det noen som vet hva dette blomstrende "vidunder" heter?  (Nå har jeg funnet navnet; november-kaktus og det var svigermor som opplyste meg om det)

Når sant skal sies har jeg akkurat måttet kaste min eføy nr 2 på kort tid i tillegg til en annen plante som nå står der kun med en grønn stilk. Den var så flott da jeg kjøpte den, slynget seg vakkert rundt et hjerte og hadde nydelige blomster. De bare visner og blir brune, både eføyene og denne siste. Får kanskje sette meg skikkelig inn i stell av spesielt eføy - ser jo ut til at mange andre klarer å få det til og jeg synes de er nydelige da. Blomster- og planteselgere lever godt på meg i perioder, skal jo leve de også.

Ha en fortsatt deilig søndag og feire alle pappaene der ute skikkelig!


Takk for følget og velkommen tilbake!

Tone

tirsdag 9. november 2010

Her er det godt å bo...

Må vel nesten vise dere litt hvordan det ser ut der jeg bor. Som nevnt bor jeg med min mann på et gammelt småbruk som har vært i hans familie i lang, lang tid! Her har vi akkurat i underkant av 100 mål å boltre oss på, med deilig turterreng rett utenfor stuedøra.


Nedkjøring til gårdstunet.


Litt mere sommerlig bilde. Opp til venstre synes det gamle grisehuset og vedskjulet. Vi har ca 12 mål med jorde, ca 4 mål hage og gårdstun og resten er skog. Selv om vi bor landlig er det bare 7,5km ned til sentrum.

Vi har gjort mye på huset og uteområdene allerede, men det gjenstår faktisk en god del. Nå er det et tillbygg som rustes opp igjen - tok ned det meste av det gamle pga dårlig grunnarbeid og ikke minst veldig lite isolasjon og dårlig "håndverk". Dette var faktisk den nyeste delen av huset - vi mener å kunne spore den opprinnelige lille boplassen tilbake til rundt 1680! Mens tillbygget som det nå jobbes med ble satt opp rundt 1960! Tillbygget rommer inngangspartiet, vaskerom, hovedbadet, stor bod og soverom med utgang til det som etter hvert blir terrassen vår... Ting tar tid har vi smertelig fått erfare - vi prøver å gjøre det meste selv, med unntak av el og vann/kloakk og da sier det seg selv at det ikke alltid går like fort som om man skulle satt på håndverkere. Man lærer mye underveis - både av det gode og det mindre gode *smiler* men med de resultatene vi så langt har fått så må jeg bare innrømme at det har vært verdt hver eneste tåre og hvert eneste blåmerke, skrubbsår, kuler i hodet, senebetennelser osv.

Mer følger en annen dag... Må lete fram noen bilder av utfordringene som vi har støtt på underveis og kanskje vise noen før / under og etter bilder....

Ha en deilig tirsdagskveld. Bor du på Østlandet kan det være lurt å holde seg inne foran en varmekilde i kveld istedet for å begi seg ut på veiene - det er meldt enda mer snø og kraftig vind.

Takk for følget og velkommen tilbake!